Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat, ieri, lista miniştrilor care vor face parte din viitorul guvern condus de Sorin Grindeanu. Constănţeanca Sevil Shhaideh este propusă, în Cabinetul Grindeanu, pentru funcţia de vicepremier. Acesteia îi va reveni totodată şi portofoliul Dezvoltării regionale. Al doilea ministru pe care îl dă judeţul Constanţa este Mircea Titus Dobre, deputat aflat la al doilea mandat parlamentar.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Guvernul Sorin Grindeanu este unul dintre cele mai stufoase guverne postdecembriste, având 27 de membri.

 

Componenţa viitorului guvern care va fi condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu a fost anunţată, ieri, de Liviu Dragnea. Primul nume anunţat de liderul PSD a fost cel al lui Sevil Shhaideh, propusă, iniţial, pentru funcţia de premier. Shhaideh va fi vicepremier în Cabinetul Grindeanu şi va primi portofoliul Dezvoltării regionale. Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea acesteia pentru funcţia de prim-ministru.

Mihaela Virginia Toader ar urma să fie ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Daniel Constantin (ALDE), vicepremier şi ministrul Mediului, Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Pentru Ministerul Apărării Naţionale, Liviu Dragnea l-a propus pe Gabriel Beniamin Leş, pentru Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (!) pe Ioan Vulpescu, în vreme ce pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, pe Pavel Năstase.

Ministerul Cercetării şi Inovării ar urma să fie condus de Şerban Valeca, Ministerul Energiei, de Toma Florian Petcu (ALDE), Ministerul Finanţelor Publice, de Viorel Ştefan, iar Ministerul Justiţiei, de Florin Iordache. Adriana Petcu este numele propus pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Ministerul Muncii, Augustin Jianu, pentru Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Florian Dorel Bodog a fost propus pentru Ministerul Sănătăţii, Marius Dunca, pentru Ministerul pentru Tineret şi Sport, Alexandru Cuc, pentru Transporturi, Gabriel Petrea, pentru Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, Florin Jianu, pentru Ministerul IMM-urilor, Mircea Titus Dobre, pentru ministerul Turismului, un minister extrem de râvnit de PSD Constanţa în ultimii zece ani. Andreea Păstîrnac va fi, cel mai probabil, ministrul delegat pentru relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Graţiela Gavrilescu (ALDE), ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, iar Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Nu în ultimul rând, Teodor Meleşcanu este propunerea pentru Ministerul Afacerilor Externe, probabil una dintre cele mai controversate propuneri din nou, guvern, alături de cea pentru Ministerul Justiţiei, acolo unde a fost nominalizat Florin Iordache. În ceea ce îl priveşte pe Florin Iordache, deputat ajuns la al cincilea mandat, acesta este cunoscut mai ales pentru faptul că a condus din umbră operaţiunea rămasă în mentalul colectiv drept „Marţea neagră”.

 

Sursa foto: romanialibera.ro

 

(Citit de 95 ori, 1 afisari astazi)