Autorităţile din Limanu au anunţat că, începând de anul acesta, toţi agenţii economici din localităţile 2 Mai şi Vama Veche vor trebui să plătească o taxă de promovare turistică. În şedinţa Consiliului Local din noiembrie a fost votată în unanimitate. Este identică cu taxa de promovare iniţiată de Primăria Constanţa. Este o taxă pe care o va plăti fiecare agent comecial”, a declarat Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu.
Măsura vine după ce comuna a intrat în Asociaţia Litoral Delta Dunării, care gestionează fondurile strânse din taxa de promovare din Mamaia. Preşedintele asociaţiei este Corina Martin, iar din momentul instituirii taxei în staţiunea Mamaia (mai 2013) şi până în prezent au fost formulate mai multe acuzaţii privind modul în care a fost cheltuit fondul de promovare. Banii au fost folosiţi pentru organizarea unor manifestări diverse, participarea la târguri naţionale şi internationale de profil, dar şi pentru producţia unor imnuri ale staţiunii.
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a jucat, în 2013, rolul salvamarului în clipul de prezentare a staţiunii Mamaia.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Material publicat pe ziaruldeinvestigatii.ro.

Sursa foto: citinerary.net

(Citit de 137 ori, 1 afisari astazi)