Evenimentul central al acestui weekend cultural este reprezentat de Gala extraordinară de balet, gândită şi simţită ca un omagiu adus regretatului maestru Oleg Danovski, părintele spiritual al trupei de la Constanţa, la o sută de ani de la naşterea sa. Sâmbătă, 6 mai, de la ora 19, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (TNOB) va găzdui emoţii puternice, atât pe scenă, cât şi în sală, publicul constănţean cunoscând contribuţia crucială a celebrului coregraf la acest capitol important al culturii oraşului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Spectacolul este regizat de Horaţiu Cherecheş şi se bucură de participarea extraordinară a balerinilor Cristina Dijmaru şi Ovidiu Matei Iancu, de la Bucureşti. Ceilalţi solişti care vor dansa în această seară specială sunt Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Nozomi Miura, Amalia Mîndruţiu, Ayaka Kishi, Mayu Takahashi, Daia Kashiwaba, Jin Mizutani, Gabrielle de Fazio, Steward Douglas, Deborah Rosner, Shigeyuki Kondo, Mizuki Kubota, Ryan Brown, Francesco de Benedictis, Saki Goda.

Duminică, de la ora 19, pe scena TNOB va fi reprezentată opera „Tosca” de Giacomo Puccini, sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Stanciu. Alături de tenorul Răzvan Săraru va evolua soprana Anda Pop, din Braşov, o muziciană cu o fişă de creaţie impresionantă, dar şi cu o poveste interesantă de viaţă, ea absolvind mai întâi facultatea de medicină şi abia apoi găsindu-şi vocaţia mai puternică. Al doilea invitat al spectacolului de duminică este Ştefan Popov, de la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti, un bariton cu repertoriu bogat, premii importante şi multiple colaborări în ţară şi în străinătate. Alături de ei vor cânta Constantin Acsinte, Laurenţiu Severin, Doru Iftene, Iulian Bratu, Mihaela Ionescu.

Teatrul de Stat Constanţa a pregătit un weekend cu două comedii: Sâmbătă, 6 mai, de la ora 19, pe scenă urcă decana de vârstă a teatrului, cetățean de onoare al Constanței, Ileana Ploscaru, pentru a da o lecție de maturitate artistică în piesa „Bătrâna și hoțul”, de dramaturgul contemporan Viorel Savin. Regia este semnată de Iulian Enache, cel care cu ani în urmă a jucat în această piesă. De această dată, partenerul Bătrânei este, în rolul Hoțului, Dan Cojocaru, iar în roluri secundare au fost distribuiți Alina Manţu şi Alexandru Medveghi. Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica, de Adrian Mihai.

Duminică, 7 mai, de la ora 19, scena TSC găzduiește o nuntă, și anume „Nunta lui Figaro”, de Pierre Beaumarchais, cu Tani Ștefu în rolul popularului bărbier. Alături de el, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuţ Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu se vor întrece în replici de un umor care nu şi-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

(Citit de 245 ori, 1 afisari astazi)