Nici nu au venit bine tancurile M1 Abrams la Kogălniceanu, că au şi intrat în pâine. Contingentul de infanterie marină americană care participă la exerciţiul Black Sea Rotational Force 17.1 a invitat mass media să asiste la tragerile de luptă care vor  avea loc pe 24  şi 28 februarie, între 9.00 a.m. şi 12.00 p.m., în poligonul Smârdan, lângă Galaţi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Exerciţiul va include unităţi din România, Bulgaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Statele Unite. Aceste unităţi vor coopera pentru a-şi perfecţiona viziunea reciprocă asupra capacităţilor armelor întrunite. Acest lucru va asigura şi mai buna interoperabilitate între toate naţiunile participante”, a precizat într- un comunicat ofiţerul de presă american.

Mai pe româneşte, forţele militare participante la exerciţiu vor trage în poligon cu tot ce au. Militarii vor consuma sute de kilograme de muniţie, tanchiştii americani se vor familiariza cu pământul românesc, iar ruşii probabil că vor observa totul de la distanţă. Un fel de sandplay (jocuri pe nisip), dar în loc de soldăţei sunt oameni, iar tănculeţele de plastic au fost înlocuite de mastodonţi de 62 de tone.

Reamintim că aproximativ 500 de militari americani, zeci de tancuri  M1 Abrams și vehicule de luptă M2 Bradley au fost dislocate din Polonia la baza americană de la Mihail Kogălniceanu.  Militarii americani fac parte din Batalionul 1 „Fighting Eagles” din compunerea Brigăzii 3 Blindate cantonată la Fort Carson, statul Colorado, SUA. La începutul lunii ianuarie, brigada americană a dislocat 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară în Bremerhaven, Germania.

Sursa foto: wikimedia

(Citit de 227 ori, 1 afisari astazi)