Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a decis suspendarea temporară a ocupării posturilor vacante și a promovărilor pentru personalul din aparatul central și instituțiile subordonate, a anunţat marţi instituţia.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Măsura a fost adoptată în vederea încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe anul 2017 în contextul elaborării bugetului, cu încadrarea în ținta de deficit, și alocarea a 2% pentru Apărare în vederea respectării angajamentului României față de partenerii Nord-Atlantici. Amintim că au fost reduse în acest scop și bugetele altor instituții (Camera Deputaților – 13%, Senatul României – 16,8%, Serviciul Român de Informații – 9,4%, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene – 14,5% etc)”.

Potrivit MFP, măsura va produce efecte până la suplimentarea alocărilor bugetare aferente cheltuielilor de personal, dată la care bugetul instituţiei va permite noi angajări sau promovări în grad și funcție. Reamintim că, în acest an, forţele NATO şi armata americană şi-au sporit efectivele în România, în contextul răcirii relaţiilor cu Rusia. Un număr mare de exerciţii sunt programate a se desfăşura pe mare, în aer şi pe uscat, în numele mult clamatului parteneriat strategic dintre amărâta de armată română, ruptă în fund, şi industria americană de război.

Sursa foto: housingwire

(Citit de 159 ori, 1 afisari astazi)