Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de ieri, în unanimitate, proiectul privind constituirea Consiliului Judeţean Constanţa ca parte civilă în procesul penal ce face obiectul dosarului nr. 255/P/2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Constanţa. Este vorba despre dosarul în care, potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, ar fi efectuat, din bugetul Consiliul Judeţean, plăţi către SC Combat Press SRL, pentru servicii de publicitate în presa scrisă locală, „cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice”.
„În perioada decembrie 2009-noiembrie 2010, suspectul Constantinescu Nicuşor-Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, în sensul că a plătit, în mod nelegal, către o firmă de publicitate «agreată» suma de 401.700 lei. Aceşti bani au fost achitaţi societăţii respective în condiţiile în care serviciile de publicitate au fost achiziţionate cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice”, se menţionează în comunicatul DNA. Cuantumul pretenţiilor pentru care se aprobă constituirea ca parte civilă a CJC în acest dosar este chiar suma de 401.700 de lei.
În expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat, ieri, de CJC, se menţionează că „fapta săvârşită de către persoana menţionată, dacă se va dovedi reală, este de natură a prejudicia în mod evident bugetul judeţean”.
Trebuie menţionat şi că CJC a formulat şi o acţiune în răspundere civilă delictuală împotriva lui Nicuşor Constantinescu. Este vorba despre dosarul civil nr. 7191/118/2016, iar prin sentinţa civilă nr.253 din 10 februarie, instanţa a dispus: „Admite acţiunea. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 401.700 lei reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press SRL”. Sentinţa instanţei de fond nu e însă definitivă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa având posibilitatea să atace hotărârea în termen de 30 de zile.
Combat Press SRL a fost înfiinţată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Soveja nr. 104. Capitalul social subscris, de 2.500 de lei, integral vărsat, este compus din 250 de părţi sociale. Firma este controlată de Aurelia Andora, cu 40% din capitalul social, Anamaria Coşoleanu, cu 12% din capitalul social, Maria Iftime, cu 8% din capitalul social, şi Mărioara Luminiţa Ţogui, cu 40% din capitalul social. Firma este însă în insolvenţă.
Combat Press SRL a fost editorul ziarului local „Liderul de opinie”, care nu mai apare în prezent.
Nici un comentariu