Noul guvern condus de Sorin Grindeanu a depus, aseară, jurământul la Palatul Cotroceni. Decretul de numire în funcţie a Cabinetului Grindeanu a fost semnat de către preşedintele României, Klaus Iohannis, cu puţin timp înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului. Amintim că din nou executiv fac parte 26 de miniştri.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Guvernul Grindeanu a fost învestit de Parlament, ieri, cu 295 de voturi „pentru” şi 123 „împotrivă”. Tot ieri, dar începând de la ora 21.00, a avut loc prima şedinţă de guvern.

În contextul ceremoniei de depunere a jurământului, Klaus Iohannis a declarat că noul guvern are o misiune grea: „Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. (…) Aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un guvern şi poate să întăriţi poziţia României în NATO şi în UE”, a atras atenţia preşedintele.

La eveniment au participat şi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, liderul PSD, dar şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Decretul privind numirea Guvernului Sorin Grindeanu, semnat de şeful statului, a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Sursa foto: timponline.ro

(Citit de 135 ori, 1 afisari astazi)