Expoziția celor 17 artiști constănțeni, ce se desfăşoară în perioada 19.11-10.12.2016 în foaierul Teatrului de Stat Constanța, cuprinde lucrări realizate în tehnici grafice mixte și culoare.
Tehnicile folosite sunt aproape de impulsul creator, tehnici de finețe sau rapiditate, ele păstrează și transmit ceva din ce am putea numi prezența forței creatoare în acțiune, aducând în prim plan tonuri de o prospețime pe care pictura în ulei cu greu o poate atinge.
În mare parte, exponatele sunt însemnări rapide, executate cu precizie și știintă, menite să fixeze clipe de nostalgie, să contureze trăsăturile unui chip, simple crochiuri, etape ale unui studiu parcurs sau studii pregătitoare în vederea realizării viitoarelor compoziții
Lucrarile nu își propun să fie doar simple exerciții de îndemânare, ci sunt mijloace de exprimare a unor cicluri tematice, a unor stări provocate de analiza peisajului sau a corpului omenesc.
Expun : Aurelian Broască, Eugenia Botezatu, Cătălin Botezatu, Niță Manolescu, Iolanda Manolescu, Laura Nistorescu Seniuc, Lelia Rus Pîrvan, Loretta Băluță, Doina Misian, Filiz Velula, Adrian Chilipirea, Iulia Balica, Ignat Ștefanov, Gheorghe Constantin, Florin Ferendino, Constanța Petrescu Dănilă, Constantin Grigoruță.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Notă: Expoziţia poate fi vizionată de spectatorii care onorează invitaţia Teatrului de Stat Constanţa la spectacole gratuite, în această săptămână, cu ocazia sărbătoririi a 65 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii, şi va rămâne în spaţiul expoziţional al teatrului până în data de 10 decembrie.

(Citit de 179 ori, 1 afisari astazi)