Sâmbătă începe la Constanţa un nou festival care îşi propune să întemeieze o tradiţie. Festivalul „Tomisul etern” face un pas către iubitorii frumosului şi coboară arta pe faleza Cazinoului din Constanţa, în calea trecătorilor care se bucură de peisaj şi de aerul marin.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Iniţiativa organizării acestei manifestări artistice aparţine unui grup de profesori ai Colegiului de Arte „Regina Maria” care sunt sprijiniţi de voluntarii Asociaţiei „Simplu”.

De sâmbătă, 30 iulie, până miercuri, 3 august, între orele 18 și 22, pe promenada Cazinoului vor putea fi urmărite concerte de pian, vioară şi violă, spaţiul fiind amenajat pentru a găzdui expoziţii de pictură, design şi sculptură ale elevilor şi profesorilor colegiului. Invitat special şi cap de afiş al festivalului este tânărul pianist şi profesor Octavian Renea, care activează în München, fiind absolvent cu ani în urmă al CNA „Regina Maria”.

Cu acest prilej, Octavian Renea va susţine şi un masterclass în incinta colegiului, la care vor participa, în perioada 1 – 7 august, atât tinerii artişti constănţeni cât şi elevi ai altor instituţii de profil din ţară şi din străinătate.

Octavian Renea a studiat la Conservatorul „Richard Strauss“ din München, pe care l-a absolvit în 2007 cu notă maximă. Tânărul constănţean a obţinut astfel o dublă specializare: „pianist concertist“ şi „pedagogie muzicală pian”. Ulterior, şi-a continuat perfecţionarea muzicală la München, mai exact la Hochschule für Musik and Theater, unde a absolvit masteratul. A fost distins, de-a lungul timpului, cu numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, dintre care amintim Premiul I la Olimpiada Naţională Craiova 2000, Premiul II la Concursul Festival Internaţional Carl Filtsch Sibiu 2002 şi Premiul Steinway and Sons München 2008. Acum tânărul pianist constănţean trăieşte şi concertează în Germania, acolo unde predă la două instituţii de prestigiu în domeniul musical: Münchener Musikseminar München şi Camerlocher Musikschule Murnau.

Accesul la evenimentele festivalului este gratuit, dar va exista o cutie pentru donaţii în zona expoziției, iar fondurile vor fi utilizate pentru lucrări de amenajare peisageră în curtea colegiului, care vor crea elevilor spaţii mai atractive pentru socializare şi studiu.

(Citit de 875 ori, 1 afisari astazi)