Procurorii anticorupţie au decis azi ca doi dintre profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, acuzaţi de luare de mită, să fie supuşi controlului judiciar.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 noiembrie 2016, față de inculpații ANTONESCU IULIAN, cadru didactic în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța (A.N.M.B.), cu privire la săvârșirea a 5 infracțiuni de luare de mită și CIOBANU CAMELIA, cadru didactic în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța (A.N.M.B.), cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită”, precizează DNA. Potrivit procurorilor, „în cursul lunii septembrie 2016, inculpații Antonescu Iulian și Ciobanu Camelia, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, au primit de la mai mulți studenți sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada august – septembrie 2016”.

Conform legii cei doi inculpaţi, pe timpul cât se află sub control judiciar trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la I.P.J. Constanța – Serviciul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului militar; să nu ia legătura cu persoanele menționate în ordonanțele procurorilor militari și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nicio cale; să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârșit faptele, respectiv cadru didactic la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Reamintim că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2016 au fost efectuate percheziții domiciliare în şapte locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt în sediul Academiei Navale, restul reprezentând domiciliile unor persoane. Mai mulți studenți și profesori au fost duşi la audieri în cazul şpăgii de la ANMB.

Găsiţi comunicatul DNA aici.

 

Sursa foto: nsw.gov.au

(Citit de 220 ori, 1 afisari astazi)