Acum vreun an şi ceva, după ce au început descinderile procurorilor din capitală şi arestările pe litoral, mă amuzam, la un pahar cu amicii, cum românul, plin de umor şi haz de necaz, s-a adaptat perfect noilor situaţii. „A apărut un nou soi de vin. Vin mascaţii!”, citisem pe undeva şi mi s-a părut o poantă foarte inspirată.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Deunăzi discutam cu un vechi coleg de breaslă din Bucureşti, pe tema şpăgii de la Academia Navală, până nu demult o instituţie respectabilă şi printre puţinele care aveau calificativul „grad de încredere ridicat”. „Vezi tu”, îmi spune bucureşteanul, „în ziua descinderilor de la academie am publicat trei ştiri cu mascaţi la voi, la Constanţa”.

Deci litoralul e fruncea la ilegalităţi. Avem profesori corupţi, avem primari corupţi, doctori, poliţişti, patroni, în fine, avem corupţi şi sus, şi jos, şi la stânga, şi la dreapta.

Acum, la câte vizite ne-au făcut mascaţii din capitală, nu am cum să nu mă întreb de unde or avea săracii de ei tone de carburant să rupă maşinile şi sirenele spre şi dinspre litoral. Şi, ca cetăţean onest şi preocupat de banul public, nu pot să nu mă gândesc dacă, în loc să-i aresteze pe ei, pe vinovaţi, nu ar fi mai rentabil să ne salte pe noi, nevinovaţii? Că suntem din ce în ce mai puţini…

(Citit de 166 ori, 1 afisari astazi)