Cazinoul din Constanţa se redeschide pentru a găzdui, joi, 15 septembrie, începând cu ora 13.00, dezbaterea cu titlul „Patrimoniul Regal la Marea Neagră” şi Expoziţia „Scurtă istorie în imagini a Cazinoului din Constanţa”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

La eveniment vor participa o serie de personalităţi recunoscute în domeniu: academicianul Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor, filiala Bucureşti, Daniel Şandru, secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar, Cancelaria Primului-Ministru şi director onorific al revistei de cultură contemporană „Timpul“, Raluca Ştirbăţ, pianistă şi iniţiatoarea campaniei de salvare a casei lui George Enescu de la Mihăileni, criticul de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanţa, arhitectul Radu Cornescu şi Florin Anghel, profesor în cadrul  Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. afis-dezbatere

Dezbaterea va fi moderată de Daniel Citirigă, manager zonal pentru Constanţa al Campaniei „Oamenii Timpului“.

Tot pe data de 15 septembrie va avea loc, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă din Constanţa,  un concert extraordinar susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ,  Preşedinte al Societăţii Internaţionale „George Enescu“ din Viena.

afis-recital

Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociaţiei Revistei „Timpul” şi beneficiază în 2016 de o recunoaştere extraordinară din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului” RO+. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a II-a ediţie a Galei, din 800 de nominalizați propuși prin accesarea platformei online www.oameniitimpului.ro au fost selectați, printr-o etapă de prejurizare, 80 de finaliști (câte zece pentru fiecare județ în parte, corespunzător celor zece categorii prezentate). Aceștia au beneficiat de peste 200.000 de voturi online din partea susținătorilor. La Gala finală, zece personalități dintre cei 80 de finaliști au primit Trofeul „Oamenii Timpului” (Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași”), intrând în comunitatea cu același nume.

Pentru mai multe detalii: www.oameniitimpului.ro

Producătorul Campaniei „Oamenii Timpului” este Editura Adenium.

 

Foto: Gabriel Botezatu

 

 

 

(Citit de 539 ori, 1 afisari astazi)