Nu mică mi-a fost mirarea să îl aud deunăzi pe viceprimarul Decebal Făgădău cum a anunţat constănţenii, prin intermediul mass media, că pachetele pentru săraci se subţiază pe final de an din cauza preţului uleiului. Mai pe înţelesul pomanagiilor: bă! de acum înainte nu mai primiţi ulei în pungă.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Şi mai mare mi-a fost mirarea să aud cum tot Decebal Făgădău a anunţat, cu jumătate de gură, că şmecheria cu pachetele va dispărea la anul. Viceprimarul s-a scuzat cum că preţurile la alimente şi indicele de inflaţie au luat-o razna. Acu’ aţi văzut şi voi că, după reducerea TVA, preţul la alimente a scăzut, dar poate că primăria Constanţa are nişte furnizori mai speciali.

În fine, am trăit să o văd şi pe asta: pungile cu pui, făină, orez şi mălai vor dispărea, locul lor urmând să fie luat de mult mai elegantele vouchere sociale.

Transferul nu se va face oricum, ci cu pastila îndulcită: sărăntocii vor primi, odată cu ultimele ajutoare în natură, nişte formulare de unde vor afla ce şi cum cu voucherele. Acum stau să mă gândesc dacă e bine sau rău. Viceprimarele spune că e mai bine pentru că săracu’ beneficiar al pomenii nu o să mai sufere din pricină că ar fi vrut mai mult orez în loc de zahăr sau invers. De acum înainte, tot omul îşi va lua ce va dori inima lui cu bucata de hârtie cartonată.

Dacă stau şi analizez profilul alegătorului care se înghionteşte pentru un pui congelat cu alte câteva sute ca el, Decebal s-ar putea să îşi fi făcut un mare deserviciu cu voucherul ăsta: mai întâi că nouă din zece beneficiari or să creadă că voucherul este vreun mare fotbalist sau cine ştie ce cheie franceză după colţ, în aş doilea rând, nu cred că săracii se vor bucura să ţină în mână un petec de hârtie în loc de puiul răscongelat de calitatea III şi, în sfârşit, dacă această schimbare s-a dorit a fi o aplecare a administraţiei Mazăre spre contribuabilii civilizaţi, am bănuieli serioase că voucher-iada lui Decebal Făgădău îi va face mai mult rău decât bine: cum, măi, Decebale, să îi laşi pe oameni fără mâncare moca în prag de Sărbători?

 

 

(Citit de 512 ori, 1 afisari astazi)