Aproape 500 de constănţeni şi-au manifestat, aseară, solidaritatea cu victimele tragediei din clubul bucureştean Colectiv, acolo unde, în urma unui incendiu, şi-au pierdut viaţa 30 de oameni, alţi 137 fiind internaţi în spitale, mulţi dintre ei în stare foarte gravă. Au venit şi au aprins lumânări într-o tăcere apăsătoare, dureroasă, la harta Dobrogei, pe bulevardul Ferdinand.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Toţi vorbeau în şoaptă despre cei care au murit în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity, care tocmai îşi lansa cel mai nou album – Mantras of war. Despre cei care acum se zbat la graniţa prea subţire dintre viaţă şi moarte. Au aprins lumânări, au adus flori, s-au rugat pentru ei. Mesajul care, de departe, sărea în ochi, înscris pe o pancartă, era They don’t care about us.

Cumva, ceea ce s-a întâmplat în clubul din capitală a readus în atenţia constănţenilor două tragedii care s-au întâmplat, în doar un an şi jumătate, la Constanţa: cele trei tinere care au ars în restaurantul Beirut şi cei patru oameni care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Pentru un oraş mare, cum e Constanţa, 500 de oameni nu înseamnă deloc mult. Dar pentru că oraşul ăsta manifestă, de regulă, o incredibilă nepăsare, cei 500 care au aprins, aseară, lumânări, n-au fost deloc puţini. Ceea ce înseamnă, iată, că şi Constanţa crede în lacrimi.

(Citit de 223 ori, 1 afisari astazi)