Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) în noua formulă a avut loc ieri, în Sala Remus Opreanu, la eveniment  participând, alături de noii aleşi judeţeni şi de prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, o serie de politicieni locali, dar şi de gură-cască. Am putut remarca, încă din timpul şedinţei de constituire, tensiunile evidente dintre opoziţia reprezentată de PNL şi majoritatea din CJC, formată din PSD, PMP şi ALDE.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pe alocuri, aceste tensiuni păreau a fi la nivel de preşcolari, liberalii votând chiar şi împotriva constituirii comisiei de validare a noului Consiliu Judeţean. Evident, comisia s-a constituit şi fără votul PNL. Este regretabil că, din dorinţa de a recupera la capitolul imagine şi de a face uitaţi anii în care PNL Constanţa era în relaţii mai mult decât cordiale cu PSD, votând, se-nţelege, şi proiecte care vizau orice, mai puţin interesul constănţeanului de rând, liberalii au ţinut, încă de la şedinţa de ieri, să-şi „umfle muşchii” de opozanţi. Prima impresie a fost, însă, a unei opoziţii pentru amatori. Nu aşa se face opoziţia! (Ca o recomandare, în şedinţă publică, oarecum solemnă, Robert Boroianu ar fi putut să renunţe la alintul „Bebe”, atribuit colegului Sorin Mocianu).

Esenţial este faptul că, începând de ieri, în mod oficial,  judeţul Constanţa are un nou preşedinte şi doi noi vice-preşedinţi. Horia Ţuţuianu a fost validat în funcţie de preşedinte al CJC cu 22 de voturi. De asemenea, vicepreşedinţii Claudiu Palaz (PMP) şi Dumitru Learciu (ALDE) au fost, şi ei, validaţi şi tot cu 22 de voturi. Cei 14 consilieri liberali prezenţi la şedinţă au votat împotrivă.

 

Sănătătatea judeţului Constanţa, prioritatea zero a mandatului

În ceea ce-l priveşte pe, până recent, extrem de discretul Horia Ţuţuianu, acesta provine din mediul privat şi este membru PSD din 2000 dar, conform declaraţiilor sale, activ de aproximativ opt ani. Ţinând să asigure presa de faptul că CJC-ul va da dovadă, în timpul mandatului săi, de „transparenţă totală”, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a menţionat: „Voi pune în aplicare ceea ce am învăţat în 20 de ani de management pentru binele judeţului Constanţa. Spitalul Judeţean e prioritatea zero. Chiar dacă va fi nevoie să bat la uşile tuturor ministerelor, trebuie să facem spitalul regional”, a declarat social-democratul.

O declaraţie oarecum curajoasă a fost aceea că, în calitate de preşedinte al CJC, va lua decizii „în funcţie de necesităţile şi proiectele judeţului Constanţa, chiar dacă încalcă principiile social-democrate”. Nu mai puţin important, Ţuţuianu se declară convins că va reuşi să colaboreze bine cu toţi consilierii judeţeni, indiferent de culoarea politică.

Ţuţuianu este preşedintele Consiliului de Administraţie al Neptun Olimp, funcţie la care va renunţa în maximum 30 de zile, în caz contrar riscând să devină incompatibil.

(Citit de 467 ori, 1 afisari astazi)