Scandalul din PNL Constanţa ia amploare. După ce, săptămâna trecută, o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) s-a lăsat cu scântei, senatorul Vergil Chiţac părăsind şedinţa, săptămâna aceasta tensiunile au devenit şi mai pronunţate. Motivul neînţelegerilor dintre liberalii constănţeni rămâne data alegerilor interne din Organizaţia Municipală. În vreme ce Chiţac, actualul preşedinte interimar de la municipiu, ar fi vrut ca scrutinul să aibă loc pe 8 aprilie, Gheorghe Dragomir, liderul Organizaţiei Judeţene, susţine că 31 martie, dată propusă de Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) şi aprobată în BPJ este cel mai potrivit moment.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Chiţac ameninţă cu instanţa

 

Senatorul Vergil Chiţac a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care şi-a criticat vehement colegii din Organizaţia Judeţeană a PNL, pentru că au stabilit ca scrutinul intern din Organizaţia Municipală să aibă loc astăzi, dată pe care el nu a agreat-o: „Suntem într-un proces de contestare a acestor alegeri la nivel național, am făcut demersuri în justiție, contestare ce se bazează pe doi piloni. Întâi de toate, nu suntem de acord cu data de 31 martie, adică mâine (n.r. astăzi), pentru că nu am fost consultați. Dincolo de ceea ce prevăd niște regulamente și niște statute, până la urmă, în spatele unui proces politic sunt oamenii și oamenii trebuie să colaboreze. Cum este posibil să planifici ca dată a alegerilor data în care președintele organizației municipale este plecat – și se știa lucrul acesta de două săptămâni – într-o delegație parlamentară la Adunarea Parlamentară NATO având și calitatea de președinte al delegației române? Deci efectiv nu pot să lipsesc”, a explicat Chiţac, fost candidat al PNL pentru Primăria Constanţa. În aceeaşi ordine de idei, liderul interimar de la municipiu a ţinut să menţioneze şi că va extinde contestarea alegerilor şi la nivelul comisiei CODA care, în opinia sa, „gestionează fraudulos acest proces”, dovedind, susţine el, „o imixtiune inadmisibilă în procesul de alegeri la municipiu şi o uzurpare de calităţi de funcţii”.

Vergil Chiţac a contestat data de 31 martie ca dată a alegerilor din Organizaţia Municipală la Comisia de Onoare şi Arbitraj a PNL, dar până la acest moment nu a primit un răspuns. Parlamentarul a declarat însă că va ataca scrutinul de azi şi în instanţă.

Nu mai puţin important, un alt motiv de neînţelegere între echipa Chiţac şi echipa Dragomir îl constituie numărul membrilor cu drept de vot din Organizaţia Municipală a PNL Constanţa: „Convocatorul pe care l-au prezentat cei de la județ conține 700 de membri. Extraordinar! Cerând din baza de date de la București a PNL un soft, lista tuturor membrilor PNL din municipiul Constanța, am observat că sunt 400 de oameni care s-au înscris în 2016, fără ca eu să știu”, a mai declarat preşedintele interimar de la municipiu.

 

„Vor să mai facă valuri”

 

Organizaţia Judeţeană a PNL Constanţa contrazice însă afirmaţiile lui Chiţac: La momentul elaborării propunerii calendarului de alegeri interne de către Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA), președintele interimar al organizației municipale PNL Constanța, senatorul Vergil Chițac, deși a avut nenumărate ocazii, nu a comunicat nici CODA, nici BPJ, faptul că va reprezenta România, pe 31 martie, la lucrările Adunării Parlamentare NATO de la Berlin. Totodată, liberalii precizează că înţeleg ca statutară decizia lui Chiţac de a contesta hotărârea BPJ cu privire la data alegerilor la CODA, dar nu înţeleg decizia acestuia de a apela la instanţă.

Pe de altă parte, Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, a declarat, în ceea ce priveşte numărul de membri pe care Chiţac îl contestă, că este vorba despre vechi membri PNL, oameni care s-au reactivat ulterior alegerilor locale din vara anului trecut. „Cei de la municipiu n-au dat pe nimeni afară, nici nu puteau radia pe cineva din Registrul naţional al PNL. Nu puteau exclude membri fără a trece asta prin Biroul Permanent Judeţean. Asta, ca să lămurim neînţegerea legată de numărul liberalilor cu drept de vot din Organizaţia Municipală PNL Constanţa”, a precizat Dragomir.

Liderul liberalilor constănţeni a menţionat, de asemenea, că nu înţelege actualul scandal şi nici atitudinea lui Chiţac: „Domnul Chiţac nici măcar nu candidează. Nu şi-a depus candidatura. Şi dacă şi-ar fi depus-o, ar fi putut să fie reprezentat, în alegeri, de un vicepreşedinte. Dar nu e cazul. Nu cred că apele se vor linişti nici după alegerile de mâine (n. r. azi), fiindcă dânşii vor să mai facă valuri. Dar se vor lămuri după ce Comisia de Arbitraj va da o decizie”, a mai declarat fostul deputat.

 

Trei liberali vor fotoliul de preşedinte la municipiu

 

Organizaţia Judeţeană a PNL Constanţa a anunţat că, potrivit calendarului desfăşurării alegerilor interne, Comitetul de Coordonare Local al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa va avea loc astăzi, la Casa de Cultură Constanţa, începând cu ora 15.00. Conform declaraţiilor lui Gheorghe Dragomir, trei liberali şi-au depus candidaturile: fostul consilier local Sorina Tuşa, consilierul judeţean George Muhscină şi Teo Hira, unul dintre susţinătorii lui Chiţac.

Scandalul din PNL Constanţa are toate ingredientele pentru a mai dura: incompatibilităţi esenţiale între membrii filialei, frustrări şi dorinţa unora de a accede la funcţii în care nu au ce să caute.

(Citit de 247 ori, 1 afisari astazi)