După lupte seculare, vorba lui Caragiale, care au durat şapte ani, dacă ar fi să socotim momentul zero al scandalului pentru portul Agigea 2009, an în care primarul Cristian Cîrjaliu a iniţiat un referendum în Agigea pentru trecerea a 988 de hectare din portul Constanţa Sud în administrarea comunei sale, finalul nu este deloc unul fericit pentru edilul comunei de lângă dane.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Ȋmpotriva Deciziei Civile nr. 201/10.02.2016, rămasă definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Galați, prin care se stabilesc hotarele administrativ teritoriale ale Municipiului Constanţa și Comunei Agigea, cea din urmă a formulat contestație ȋn anulare (cale extraordinară de atac), aceasta la rândul ei fiind respinsă de Curtea de Apel Bacău, ȋn data de 06.09.2016, prin Hotărârea nr. 1034/06.09.2016. Prin urmare, întregul Port Constanța, inclusiv partea de sud, face parte din Municipiul Constanţa. Astfel, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii care au sedii/puncte de lucru sau deţin bunuri în Incinta Portului Constanţa Sud că impozitele și taxele locale datorate se fac venit la bugetul local al Municipiului Constanţa”, a precizat Virginia Uzun, directorul executiv al Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa.

Iniţial comuna câştigase procesul la Tribunalul Constanţa iar din toată această afacere primarul comunei estima o suplimentare cu două milioane de euro la venitul local. Numai că nu a fost să fie.

 

Sursa foto: wikimapia.org

(Citit de 581 ori, 1 afisari astazi)