alina manole delta dunarii 2

Alina Manole

Promotii tablouri pecanvas.ro

În pofida faptului că, astăzi, provocările peisagistice sunt nelimitate pentru un artist, Delta Dunării rămâne pentru acesta o inconfundabilă oază, o zonă suspendată undeva între real şi ireal, în care culorile şi nuanţele se armonizează perfect, într-o desăvârşită seducţie estetică. Această seducţie estetică a cucerit, şi anul acesta, un grup de pictori români consacraţi, aflaţi la maturitate artistică. Astfel, în urmă cu câteva zile, a ajuns la final cea de-a doua ediţie a evenimentului intitulat „Întâlnire de pictură în Deltă”, eveniment care a prins viaţă atât datorită gazdelor de la pensiunea „Doi căpitani” din Crişan, cât şi datorită curatorului acestui proiect, Marius Tiţa.

Întâlnirea din Deltă i-a reunit pe Ecaterina Bălănescu, Alina Manole şi Florin Ghergu din Bucureşti, pe Aurelian grup intalnire pictura delta dunarii 3Broască din Constanţa, pe Adrian Podoleanu şi Claudiu Presecan din Cluj. Obiectivul acestei reuniuni artistice a fost acela de a aduce peisajul din Deltă pe simeze, dar şi de a crea, în mijlocul lumii dintre ape, un pol artistic, de o inedită sensibilitate creatoare. Mai mult, evenimentul a reprezentat un context ideal pentru ca pictorii să petreacă timp împreună, să lucreze împreună, să lege prietenii.

Fondul de pictură rezultat în urma acestei întâlniri va fi expus la Bucureşti, dar şi în alte locuri din ţară. Prin lucrările acestor artişti, prin dozajul de nuanţe, lumini, sensibilităţi coloristice, Delta Dunării redevine un rai al peisajului într-un joc al seducţiei în care natura este întotdeauna cea care câştigă.

 

 

 

(Citit de 575 ori, 1 afisari astazi)