Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte, pe 28 februarie, de la ora 11.00, într-o şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a evenimentului figurează 22 de proiecte de hotărâre, dintre care unul prevede atribuirea denumirii „strada Virgil Coman” circulaţiei publice carosabile paralele cu strada Unirii, situate între intersecţia cu strada Zorelelor şi strada Caşin, în vreme ce altul face referire la schimbarea denumirii străzii Dianei în „strada Gheorghe Dumitraşcu”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Virgil Coman şi Gheorghe Dumitraşcu s-au numărat printre personalităţile marcante ale vieţii publice din Constanţa, ambii trecând însă la cele veşnice în ultimul an, la distanţă de doar câteva luni unul faţă de celalalt. Virgil Coman s-a stins din viaţă pe 5 august, la doar 43 de ani. Absolvent al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, doctor în istorie, Virgil Coman îşi dedicase ultimii 13 ani Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa, pe care l-a condus. 

Cel mai recent volum al său, „Aromânii şi meglenoromânii din Banat (1945-1951). Demografie, societate, izvoare” a fost lansat post mortem. Tot post mortem, Virgil Coman a devenit cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, dar şi al judeţului Constanţa.

strada Virgil Coman

Istoricul Gheorghe Dumitraşcu s-a stins la începutul acestui an, la vârsta de 77 de ani. Figură proeminentă a vieţii publice din Constanţa, aşa cum am menţionat, Dumitraşcu se putea lăuda atât cu o carieră politică, dar mai ales cu o carieră la catedră, fiind unul dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi profesori constănţeni.

strada Gheorghe Dumitraşcu

Fost senator PDSR, fost profesor la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Gheorghe Dumitraşcu a fost, de asemenea, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, printre ai cărei membri fondatori s-a numărat.

 

(Citit de 187 ori, 1 afisari astazi)