Junior Achivement (JA) România organizează astăzi, la Constanţa, finala naţională a competiţiei europene Sci-Tech Challenge 2017,  proiect ce introduce elevii de liceu în lumea inovaţiei în afaceri. Evenimentul se derulează începând cu ora 10.00, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Campusul nou, Corp A, Aleea Universităţii, nr. 1, din cadrul Universităţii Ovidius.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pe parcursul zilei de azi, peste 100 de liceeni vor lucra în echipe şi vor propune soluţii inovatoare în domeniul utilizării eficiente a energiei. După jurizare, cinci elevi din echipele câştigătoare, pe baza unor interviuri în limba engleză, vor fi eligibili pentru reprezentarea României la finala europeană.

Proiectul este derulat la nivel naţional şi european cu sprijinul ExxonMobil şi are ca obiectiv încurajarea tinerilor către profesii din domeniile STEM – matematică, ştiinţe exacte, tehnologie şi inginerie.

Anul trecut, România a câştigat marea finală europeană a competiţiei Sci-Tech Challenge. Echipa de elevi din Constanţa a propus proiectul Rushing Energy –  o soluţie integrată de eficientizare a transportului public din Bruxelles.

Sursa foto: ziarelive.ro

(Citit de 96 ori, 1 afisari astazi)