Liberalii constănţeni se vor reuni, duminică, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv (CJEx), precum şi în Biroul Permanent Judeţean. Cel mai important punct de pe ordinea de zi îl reprezintă votarea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listă care va fi ulterior trimisă, spre aprobare, conducerii centrale a partidului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

După ce, la începutul lunii septembrie, deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa, a solicitat colegilor săi actuali parlamentari să nu mai candideze, în interiorul organizaţiei s-au iscat, previzibil, şi tensiuni. Unora dintre actualii parlamentari ai PNL Constanţa nu le surâde deloc ideea de a face un pas în spate şi de a permite şi altor colegi să-şi încerce şansa în Parlament. În pofida acestor nemulţumiri, există însă şanse mari ca pe listă să nu se regăsească niciunul dintre actualii deputaţi şi senatori liberali. Ceea ce, cel puţin teoretic, pentru liberalii constănţeni poate să însemne ocazia perfectă de a promova în Parlament oameni care nu sunt controversaţi, care nu pot fi nicicum criticaţi pentru legături subterane cu fosta administraţie Mazăre & Nicuşor şi care, totodată, au în spate o carieră. În acest sens, aşa cum anunţam în urmă cu o lună, PNL Constanţa o propune, pentru Camera Deputaţilor, pe Ana Marcu, fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa până în septembrie 2015, atunci când a decis să se dedice exclusiv carierei sale în sistemul bancar.

În aceeaşi ordine de idei, surse din conducerea PNL susţin că o nouă propunere a organizaţiei pentru proximele alegeri generale este cunoscutul medic constănţean Ioan Tiberiu Tofolean. Tofolean a fost managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi este profesor universitar dr. la Facultatea de Medicină, Universitatea „Ovidius”.

Celelalte nume avansate până la acest moment, dar sigure sunt Vergil Chiţac, fostul candidat liberal la Primăria Constanţa, şi Robert Boroianu, actual consilier judeţean.

Lista PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare va fi definitivată duminică. Doar dacă va avea candidaţi nepătaţi, candidaţi asupra cărora nu planează suspiciuni de „colaboraţionism” cu PSD-ul, candidaţi care se sprijină pe o carieră solidă, PNL Constanţa va avea şanse la aceste alegeri. Altfel, orice efort va fi în zadar.

Sursa foto: adevarul.ro

(Citit de 300 ori, 1 afisari astazi)