Am început bine ziua de luni. Deşi nu mai sper de mult la maniere în traficul haotic din Constanţa, eu lăsându-i încă pe unii şi pe alţii să treacă înaintea mea, chiar dacă sunt pe un drum cu prioritate, am primit „binele” făcut (unora li se pare imposibil să-şi acorde prioritate, chiar dacă legea e de partea ta şi chiar este o raritate să te lase cineva să treci mai ales când nu ai prioritate) înapoi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Un Matiz cu număr ELI s-a strecurat frumuşel pe lângă mine şi, bănuind că la volan era o domnişoară grăbită, i-am cedat primul loc la semaforul de lângă cimitir. Câteva sute de metri mai departe mi-a întors politicos gestul, la sărăcia aia de intersecţie Lăpuşneanu cu Iorga, unde atunci când pleacă autobuzul din staţie vine peste tine, iar dacă vrei să faci dreapta spre spital trebuie să o iei pe deasupra Maz-ului, pentru că ţăranul de şofer angajat al RATC ştie doar că el şi numai el are prioritate şi procedează pe principiul că, oricum, nimeni nu e într-atât de nebun să se ia la trântă cu autobuzul. În fine, spuneam că ELI m-a lăsat să îmi urmez drumul şi jumătate de zi m-am gândit de când nu am mai beneficiat de bunele maniere în trafic.

Dar am revenit repede cu piciorele pe pământul murdar şi corupt al patriei, pentru că cealaltă jumătate de zi m-am uitat ca fraieru’ la comunicatul DNA în dosarul Microsoft. „Prejudiciul total cauzat bugetului de stat ca urmare a încheierii și derulării contractului cadru comercial de închiriere licențe IT din data de 15.04.2004 și a actelor adiționale încheiate în noiembrie 2004 și în anul 2008, se ridică la suma totală de 66.965.343 USD, compus din:- 28.776.327 USD – prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii contractului comercial de închiriere de licențe 15.04.2004 (reprezintă diferența dintre suma plătită de Guvernul României și suma plătită de Fujitsu Siemens Computers companiei Microsoft), – 19.370.500 USD- prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii Actului adițional nr. 1 la contractul comercial de închiriere de licențe și care reprezintă întreaga sumă plătită, adică 19.370.500 USD, deoarece nu era necesară extinderea contractului la licențele educaționale, – 18.818.516 USD – prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii Actului adițional nr. 2/3 la contractul comercial de închiriere de licențe și care reprezintă diferența dintre suma plătită de Guvernul României și suma plătită de Fujitsu Siemens Computers companiei Microsoft. Cu referire la aspectele menționate, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 21 noiembrie 2016, față de următorii inculpați:…”. Nu mai conteză cine sunt inculpaţii, ci doar că sunt bine, mersi, în timp ce noi plătim oale sparte de aproape 70 milioane dolari.

Mai multe amănunte aici.

 

Sursa foto: shutterstock

(Citit de 80 ori, 1 afisari astazi)