A venit Xi Jinping până la Londra. I-a adus lui Cameron o pungă cu vreo 30 de miliarde, cash. Ok, afacerile lor, n-avem noi treabă, că nu despre centralele nucleare pe care le vor construi englezii pe banii chinezilor stăm să pierdem timpul acum. Pe noi ne interesează ce s-a întâmplat după! S-a întâmplat că David l-a scos pe Xi la… la pub, fraţilor, la un pub unde au băut două beri şi au mâncat fish and chips! Două beri înseamnă două beri în limba română, fish and chips nu mai stau să vă spun ce înseamnă pentru că înţelegeţi toţi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Stăteam acum şi mă întrebam, dacă vine nu Xi, dar dacă vine unul mai mic, să zicem Pi, unde-l scoate Făgădau pe ăla după ce-i dă punga cu bani ca să construiască… ceva, orice, nu contează?! Unde-l duci, Decebal? La City Mall?! Păi au chinezii mall-uri de n-a văzut neamul nostru de la Burebista încoace! La Vraja Mării, la Pescăria lui Matei, la vreun desen animat de club din Mamaia, din alea construite din lemn şi pânză ca să poată fi dărâmate mai uşor, toamna, când se prinde şi primăria că au funcţionat ăia toata vara fără autorizaţie? La vreo bodegă din Tomis Nord, unde-l duci? Că pe ăsta l-a dus la pub construit în 1790 şi ceva! Exact, de aia l-a dus acolo, că doar nu credeaţi că pentru fish and chips şi bere, pe alea le putea comanda la orice delivery 24/7 de-al indienilor! 1790, tăticu’, arme pe pereţi dinaintea erei noastre, cărămida aia a văzut cum s-a construit lumea… Textila cu care e făcut clubul lui Botezatu ce-a văzut, în afară de câţiva beţivi care se pişau pe plajă?

Despre asta e vorba, bă, la asta se rezumă totul, să faci ceva să dureze sute de ani, sute de mii chiar, dacă e posibil. Lumea civilizată nu e civilizată pentru că are mai multe BMW-uri şi mai multe iPhone-uri, e civilizată pentru că a înţeles chestia asta: să construieşti ceva care să dureze, care să… Da, Mazăre, aşa este, fură şi ei, dar ei se mulţumesc cu ăia 10% pe care-i ia oricine se cocoaţă în vârful copacului, nu se aruncă la 35-40 în cel de-al doilea mandat şi chiar şi la 80% în cel de-al treilea, ăştia rămân la 10%! Dar când iei 10% din 30 de miliarde, parcă-ţi convine, nu? Aşa, când iei 80% din 100 de lei, normal că fac ăia cuburi din pânză şi lemn pe care le dărâmă toamna. Exact, că nici bani de autorizaţie nu le mai rămân…

 

(Citit de 420 ori, 1 afisari astazi)