Așa cum sunt ei, cârpiți în fund și cu armament de pe vremea lui Pazvante Chioru’, militarii români sunt bine văzuți în teatrele de operații. I-am văzut la lucru în Irak, la zeci de aplicații internaționale, deci știu ce vorbesc. Numai că, fix atunci când lucrurile merg bine, armata română trebuie, e musai, să ne amintească faptul că dincolo de vitejie, ordine, onoare, datorie și disciplină, în structurile MApN există și… prostie. Multă prostie, spun eu, și inadmisibilă într-un stat NATO.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pe scurt, peste 150 de luptători din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” Dej s-au întors dintr-o misiune de şase luni în Afganistan  pe 21 februarie. Au debarcat la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, fiecare fericit că s-a întors teafăr din misiune și cu dor de casă și familie. Numai că MApN a ținut morțiș să le reamintească că „la noi unii generali e proști” și, în loc de avionul care să îi ducă la Câmpia Turzii, acolo unde au garnizoana și familia, statul român le-a oferit o noapte într-o sală de sport, fără apă și mâncare. Că doar nu erau sătui de așteptat după un zbor de o zi peste Orient, nu mureau de dorul copiilor și, în general, ostașii români nu merită niciun respect, chiar dacă vin acasă după șase luni de război.

Dacă nu mai țineți minte, vă reamintesc: pe la începuturile Iraqi Freedom, un deștept din MApN s-a gândit că, pe perioada celor șase luni de misiune de luptă în deșert, soldatul român nu este în țară (câtă logică!) și, drept urmare, nu beneficiază de carte de muncă. Astfel, militarii s-au trezit cu niște „găuri” la vechimea în muncă. Acum Dorel a lovit din nou. Domnule general de flotilă aeriană Viorel Pană, aștept o demisie de la dumneavoastră (asta dacă nu cumva găsiți, în calitate de comandant al Bazei 90, vreun țap ispășitor printre subordonați). Domnule Ministru al Apărării Mihnea Motoc, aștept scuze publice de la dumneavoastră.

Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”, RESPECT.

 

 

(Citit de 357 ori, 1 afisari astazi)