PNL Constanţa trece printr-o criză de imagine post-electorală fără precedent. Cumva, situaţia liberalilor aminteşte de PDL Constanţa, momentul 2008, când, după răsunătorul eşec de la alegerile locale, tensiunile şi scandalurile dintre foştii pedelişti ocupau prima pagină a ziarelor locale şi centrale.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Recentul eşec de la alegerile parlamentare a dat naştere, mai mult sau mai puţin previzibil, unor tensiuni în organizaţia constănţeană a PNL. Pe de o parte, Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, îi reproşează lui Gheorghe Dragomir, preşedintele filialei, scorul slab de la scrutinul din 11 decembrie, dar şi „confiscarea partidului de către un grup de politicieni”, în vreme ce Dragomir susţine că cei care îl contestă acum nu vor decât să-şi salveze funcţiile publice pe care le ocupă. 

 

„Asistăm la deturnarea valorilor liberale”

 

Amintim că Ovidiu Cupşa a demisionat, vineri după-amiază, din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa. Liberalul şi-a motivat gestul prin faptul că propunerea pe care a făcut-o actualei conduceri a filialei, anume aceea de a demisiona în bloc după alegerile generale, nu a fost luată în calcul. Ieri, Cupşa a revenit cu un comunicat de presă în care menţionează că demisia sa nu este un gest izolat şi că alţi şapte vicepreşedinţi ar fi demisionat din funcţie din motive similare. „Astăzi, după 27 de ani de la reînfiinţarea PNL, asistăm la deturnarea valorilor liberale şi la o atitudine de izolare a liderului partidului faţă de propriul colectiv. Confiscarea partidului de către un grup de politicieni al căror singur scop este conservarea propiilor poziţii şi promovarea unor grupuri de interese bazate pe legături de familie şi de afaceri a avut ca efect demobilizarea nucleului dur şi fărâmiţarea electoratului de dreapta, care a sancţionat PNL în alegerile din 11 decembrie”, susţine Cupşa. Liberalul cere demisia actualului preşedinte al organizaţiei, precum şi a echipei care îl susţine pe acesta din urmă.

 

„Insuccesul în aceste alegeri parlamentare nu a fost doar al PNL Constanţa” 

Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, respinge categoric toate acuzaţiile pe care i le-a adus Ovidiu Cupşa. „Total fals. Nu pot comenta cerinţele unor oameni neimplicaţi politic. Insuccesul în aceste alegeri parlamentare nu a fost doar al PNL Constanţa, a fost un insucces la nivel naţional pentru partid. Mai mult, PNL Constanţa a avut un scor peste media pe ţară. După logica lui Ovidiu Cupşa, toţi preşedinţii PNL din toată ţara ar trebui să demisioneze”, a declarat Dragomir.

Liderul liberalilor constănţeni a precizat şi că o eventuală demisie a sa în acest moment nu ar fi benefică pentru filială, cu atât mai mult cu cât, susţine acesta, în viitorul foarte apropiat vor avea loc alegeri interne în PNL Constanţa. „Cred că cei care contestă acum actuala conducere vor doar să-şi păstreze funcţiile publice pe care le ocupă. Deşi sper să nu fie acesta motivul care stă la baza atitudinii lor. Puteau să-şi exprime nemulţumirile în interiorul partidului. Acum nu fac nimic altceva decât să ducă în derizoriu munca unor oameni din PNL Constanţa, membri ai Biroului Permanent Judeţean sau primari, oameni care s-au implicat enorm în campania pentru recentele alegeri”, a mai menţionat Gheorghe Dragomir.

Este foarte probabil ca şi în perioada următoare PNL Constanţa să fie frământat de tot soiul de tensiuni şi divergenţe de opinie, unele mai mult, altele mai puţin legitime. Regretabil este însă că, în felul acesta, PNL riscă să intre în „piua eu!” din rolul pe care îl are în calitate de opoziţie.

Sursa foto: ziuact.ro

 

 

(Citit de 236 ori, 1 afisari astazi)