Nicio zi fără tensiune şi scandal. Aceasta pare să fie, mai nou, deviza PNL Constanţa după alegerile parlamentare. După demisia lui Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL şi după acuzaţiile acestuia la adresa actualei conduceri a filialei, mai nou, a venit rândul consilierului judeţean Cristy Baisan. Aproape de miezul nopţii, acesta a dat publicităţii un comunicat de presă prin care îşi anunţă candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei, funcţie deţinută în prezent de Gheorghe Dragomir. Baisan critică echipa de conducere a filialei, cerând în mod expres demisia lui Dragomir, dar şi pe cea a secretarului general al partidului, Septimiu Bourceanu.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Cristy Baisan

„PNL Constanţa traversează, la ora actuală, momente extrem de dificile. Eşecul filialei Constanţa în alegerile parlamentare se face resimţit din ce în ce mai acut. Activul de partid este în căutare de soluţii în care să creadă şi care să îi redea încrederea şi speranţa”, menţionează consilierul judeţean în comunicatul de presă.

Cristy Baisan îşi anunţă candidatura la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa şi, indirect, îşi îndeamnă şi colegii care aspiră la acest fotoliu să facă acelaşi lucru pentru, susţine el, „a elimina orice speculaţii”. În acelaşi context, liberalul cere imperativ „demisia imediată a actualului preşedinte, Gheorghe Dragomir”, dar şi pe cea a secretarului general al organizaţiei, Septimiu Bourceanu, despre care spune că este „finul şi adeptul actualului preşedinte”.

Mai mult decât atât, Baisan solicită „dizolvarea întregului Birou Politic Judeţean” al PNL Constanţa. „Numai prin adoptarea imediată a acestor măsuri vom putea să ne asigurăm că viitoarele alegeri vor fi libere, neinfluenţate şi viciate. Doar astfel vom ajunge la un rezultat care să unească partidul, şi nu să îl dezbine”, mai menţionează Baisan.

 

„Un alt frustrat”

 

Actuala conducere a PNL Constanţa se declară uşor amuzată de atitudinea consilierului judeţean. Gheorghe Dragomir, preşedintele filialei, a declarat: „Baisan este un alt frustrat care n-a prins loc eligibil pe lista de candidaţi pentru Parlament”. Amintim că Baisan a ocupat ultimul loc de pe lista de candidaţi la Senat. „El ocupa ultimul loc, adică locul pe care îl merită”, a subliniat liderul liberalilor constănţeni, adăugând că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Gheorghe Dragomir a precizat şi că Baisan este membru nou al PNL Constanţa. Mai exact, din primăvara acestui an. Prin urmare, „nu ar fi fost corect faţă de colegii mai vechi ca Baisan să se afle pe o poziţie eligibilă”, a mai spus preşedintele PNL.

În aceeaşi ordine de idei, Dragomir a afirmat şi că „o candidatură a unui membru PNL este un drept al fiecăruia, conform statutului”: „Statutar, fiecare coleg poate candida. Dar şansele lui Cristy Baisan de a fi ales sunt zero. A dezamăgit foarte multă lume şi nu are timp să repare ce a făcut. Nu va avea nicio şansă în faţa oricărui contracandidat”. Nu în cele din urmă, preşedintele PNL Constanţa a declarat că îi asigură pe toţi colegii săi care vor candida de faptul că vor avea parte de condiţii democratice.

 

Septimiu Bourceanu

„Cristy Baisan joacă în alt film” 

 

Septimiu Bourceanu, secretarul general al PNL Constanţa, a fost mai zgârcit în declaraţii. Acesta a afirmat ironic: „Cristy Baisan joacă în alt film”. Bourceanu nu a dorit să facă niciun alt comentariu la adresa consilierului judeţean.

Cristy Baisan precizează în comunicatul de presă şi că va susţine, în cursul acestei săptămâni, o conferinţă de presă.

 

Sursa foto: Cristy Baisan – cugetliber.ro

 

(Citit de 276 ori, 1 afisari astazi)