PNL Constanţa şi-a anunţat, într-o conferinţă de presă organizată ieri, candidatul pentru Primăria Techirghiol. Previzibil – având în vedere disensiunile dintre membrii vechiului PDL şi aşa-zişii liberali cu pedigree -, candidatul nu coincide cu cel avansat, săptămâna trecută, de aripa Chiru. Iulian Soceanu, actual viceprimar cu atribuţii de primar în Techirghiol, este cel prezentat, ieri, de Septimiu Bourceanu, secretarul general al partidului, drept candidat la mandatul de primar. Amintim că în urmă cu exact şapte zile, Sorina Tuşa, co-preşedintele de formă al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa (de formă, fiindcă tot Gigi Chiru este cel care conduce liberalii pedelişti), anunţa, pentru Primăria Techirghiol, numele lui Iulian Constandin. Aşadar, o nouă sursă de tensiuni pentru liberalii constănţeni, pentru care fuziunea pare să nu se mai termine. De altfel, secretarul general al PNL Constanţa a şi mărturisit: „Mai avem de armonizat (atmosfera din organizaţia noului PNL Constanţa)”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Totodată, Septimiu Bourceanu a ţinut să clarifice joaca de-a candidaţii, dintre vechii democrat-liberali şi liberali. El a precizat că, potrivit unei decizii a conducerii naţionale a partidului, prima opţiune a PNL în perspectiva proximelor alegeri locale sunt primarii aflaţi în funcţie la ora actuală, precum şi viceprimarii care, în prezent, au atribuţii de primar. Or, în cazul lui Iulian Soceanu, acesta este viceprimar cu atribuţii de primar în Techirghiol, după ce, în luna octombrie a anului trecut, primarul Adrian Stan a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru o presupusă luare de mită.

În ceea ce îl priveşte pe Iulian Soceanu, acesta a revenit în PNL, partid din care plecase, urmare a unor neînţelegeri. El susţine însă că şi în calitate de independent, în tot acest timp a rămas apropiat partidului, atât conducerii locale, cât şi conducerii judeţene. De asemenea, odată cu anunţarea sa drept candidat la Primăria Techirghiol, Iulian Soceanu preia şi funcţia de preşedinte interimar al PNL Techirghiol.

 

„Chiru – singura lui calitate e cea de senator afiliat grupului PNL”

 

Cât despre calitatea pe care senatorul Gigi Chiru o mai are sau nu o mai are în PNL Constanţa, secretarul general al partidului a declarat, e drept, la insistenţele presei: „Chiru are acum doar calitatea de senator afiliat grupului PNL. Nu mai e membru (n.r. de partid). Conform statutului, este suspendat”. Parlamentarul constănţean a fost condamnat cu suspendare, în primăvara anului trecut, într-un dosar de mită electorală, decizia instanţei nefiind însă definitivă. În ultima vreme, el lasă impresia că vrea să forţeze mâna partidului, sperând probabil o excludere, şi recunoaşte că nu exclude o nouă candidatură la Primăria Constanţa, de data aceasta ca independent. Oricum, statutul PNL nu i-ar permite o candidatură, având în vedere problemele sale în instanţă.

 

„Cred că dreapta va avea un singur candidat”

 

Bourceanu a fost întrebat şi despre candidatura lui Vergil Chiţac la Primăria municipiului Constanţa, după ce, în cursul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea sa în rezervă, începând cu data de 1 februarie. Secretarul general al PNL Constanţa a menţionat că, cel mai probabil, până pe 15 februarie vor fi făcuţi toţi paşii statutari ce se impun în cazul candidaturii lui Chiţac, inclusiv validarea acesteia în Biroul Permanent Naţional, având în vedere că este vorba despre o primărie reşedinţă de judeţ.

Interesant este însă că liberalii nu par convinşi de faptul că, la Constanţa, dreapta va susţine un singur candidat. Declaraţiile au venit însă pe fondul discuţiilor despre deja arhicunoscutele neînţelegeri cu aripa Chiru. În acest sens, Bourceanu a afirmat: „La acest moment, cred că partea dreaptă va va avea un singur candidat la Constanţa”. Crede, nu e convins

(Citit de 558 ori, 1 afisari astazi)