Mediciniștii constănțeni derulează un nou proiect. Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei, marcată în fiecare an pe data de 24 martie, studenții la Medicină și tinerii doctori au pregătit o campanie de conștientizare a populației referitoare la afecțiunile plămânilor.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Scopul proiectului este reducerea morbidității și a mortalităţii cauzate de tuberculoză, precum şi limitarea răspândirii infecţiei şi a bolii. Populația va fi informată cu privire la modul de transmitere a bolii, simptome, semne, tratament.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC. Atunci când, la Berlin, Koch a făcut anunţul oficial, tuberculoza omora unul din şapte oameni în Europa şi în cele două Americi. Descoperirea făcută a deschis drumul către diagnoza şi tratamentul TBC. În prezent tuberculoza este încă o boală epidemică în lume, cauzând aproape un milion şi jumătate de decese, mai ales în ţările în curs de dezvoltare. Mai este numită „boala sărăciei”, iar îndepărtarea factorilor economici şi sociali favorizanţi este esenţială pentru eliminarea completă a bolii.  

Tema zilei de 24 martie 2017 este „Unite to End TB” – împreună să punem capăt tuberculozei. 

(Citit de 151 ori, 1 afisari astazi)