Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici din Constanţa derulează, pe 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day), proiectul „Alături de ei”, venind astfel în sprijinul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Delfinul” pentru copii. Viitorii medici vor ajuta la organizarea unor jocuri de rol, a unor activităţi sportive şi plastice, cu scopul de a aduce zâmbete pe chipurile micuţilor şi de a demonstra încă o dată că indiferent de afecțiunea pe care o ai, în medici poţi găsi un sprijin şi mai ales un prieten.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Coordonatori ai proiectului sunt:
Andreea Bugescu 0772064497
Andreeea Gheorghiţă 0728222920

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la nivel mondial, având drept obiectiv dinamizarea eforturilor internaţionale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului. Totodată, se urmăreşte creşterea nivelului de informare a publicului larg cu privire la nevoile special ale persoanelor care suferă de autism şi ale familiilor acestora.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost instituită de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată pe 18 decembrie 2007.

 

(Citit de 224 ori, 1 afisari astazi)