Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează vineri, 24 martie, de la ora 12.00, dezbaterea prilejuită de apariţia cărţii „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time“ a jurnalistei Sabina Fati. La eveniment vor vorbi, alături de Sabina Fati, Carmen Atanasiu, redactor-șef al revistei Ligii Navale Române „Marea Noastră”,  Angelo Mitchievici, prozator, critic literar și eseist, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” şi Daniel Citirigă, prodecan al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Lansarea ce va avea loc în Sala Senatului se vrea a fi un dialog atât cu invitaţii, cu reprezentanţii presei, cât şi cu studenţii Universităţii „Ovidius”.

„Fac parte din categoria «conservatorilor» care mai cred încă în diferenţa dintre sexe. Aşa încât, în 2015, am spus despre Sabina Fati că, pentru călătoria de 15.000 de kilometri pe care a făcut-o singură, vreme de 80 de zile, pe Drumul Mătăsii, ar fi meritat premiul «femeia anului». Şi totuşi nu despre o simplă performanţă cu iz de eroism este vorba în cazul Sabinei Fati. Dacă şi-a pus viaţa în joc, cum, iată, după doi ani, o face din nou, să nu uităm că isprava ei se soldează cu un câştig enorm pentru noi toţi: din călătoria în jurul Mării Negre prin Ucraina, Rusia, Crimeea, Abhazia, Georgia, Turcia, Bulgaria şi România a rezultat o carte care ne ajută să ne limpezim istoria, geopolitica şi cultura lumii în care suntem aşezaţi. Să ne bucurăm de drumul pe care l-a bătut, ca să fim mai puţin ignoranţi” – Gabriel Liiceanu.

 

(Citit de 135 ori, 1 afisari astazi)