O serie de oameni de cultură, istorici şi jurnalişti susţin ideea acordării post mortem a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa lui Virgil Coman, fostul şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale. Virgil Coman s-a stins din viaţă vineri, la doar 43 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Ca un prim pas al acestui demers, la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman din Constanţa s-a deschis o listă de semnături pentru ca, ulterior, propunerea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al Constanţei să fie înaintată municipalităţii. Această listă poate fi semnată astăzi, până la ora 16.00, dar şi vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Virgil Coman s-a născut în 1973, la Medgidia, a urmat cursurile Şcolii Generale nr. 7 şi ale Grupului Şcolar Materiale de Construcţii. Era licenţiat al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Administrative, Specializarea Istorie, din cadrul Universităţii „Ovidius”. De altfel, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius” susţine, şi ea, iniţiativa de acordare a titlului de cetăţean de onoare post mortem lui Virgil Coman.

Din 2003 şi până când s-a stins din viaţă, Virgil Coman a condus Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale.

 

Sursa foto: telegrafonline.ro

(Citit de 582 ori, 1 afisari astazi)