Astăzi, în jurul prânzului, trupul lui Gheorghe Dumitraşcu a fost depus la casa mortuară a Cimitirului Central.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Mâine, 19 ianuarie, la ora 7.00, cortegiul funerar va pleca spre Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel”. Slujba de înmormântare va începe de la ora 11.00.

Cortegiul va ajunge la Cimitirul Central în jurul orei 13.30, când va începe procesiunea de înhumare în cavoul familiei.

Mesajul Universităţii „Ovidius” In memoriam Gheorghe Dumitraşcu

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu a fost una dintre personalitățile care au marcat decisiv istoria recentă a cetății Tomisului, atât în calitate de dascăl și istoric, cât și ca om politic. Noi, cadrele didactice ale Universității „Ovidius” din Constanța, acum la trecerea la cele veșnice a domnului Dumitrașcu, facem o cuvenită reverență în fața celui care a fost fondator al instituției noastre academice, în 1990. Prin atitudinea sa, prin spiritul său ales, profesorul Gheorghe Dumitrașcu ne lasă moștenire modelul implicării cu toată ființa în ceea ce un om construiește.

În același timp, profesorul Gheorghe Dumitrașcu va rămâne în memoria noastră ca un orator desăvârșit, cu o capacitate extraordinară de a capta audiența. Prin accentele critice ale discursului, dar și prin ironia fină, domnia sa demonstra că este un artist al cuvintelor, un om cu o cultură remarcabilă, un interlocutor pe cât de plăcut pe atât de incomod în dezbateri, un vorbitor înnăscut, cu care puteai să fii de acord, sau nu, dar era imposibil să-i ignori poziția.

Ziua de 17 ianuarie 2017 este una în care Constanța pierde un intelectual emblematic pentru spațiul dobrogean. Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ce a făcut profesorul Gheorghe Dumitrașcu pentru Universitatea „Ovidius” și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 Comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa

 

Mesaj de condoleanțe al primarului municipiului Constanţa

Am primit cu profundă durere vestea mutării la cele veșnice a profesorului Gheorghe Dumitrașcu.

România pierde un mare istoric, mediul universitar pierde un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, scena politică pierde pe unul dintre puținii oameni politici care s-au ridicat peste nivelul vremurilor postdecembriste, constănțenii pierd un om bun, de mare caracter, model de verticalitate pentru toate generațiile, un om pe care prezentul nu l-a meritat, foștii elevi, printre care mă număr și eu, își pierd dirigintele, mentorul, pedagogul care făcea din fiecare lecție de istorie un eveniment viu.

Îi suntem recunoscători pentru fiecare rând scris lăsat posterității, pentru fiecare oră de istorie predată, pentru fiecare lucrare îndrumată, pentru modelul de om politic curat și moral, pentru toată moștenirea scrisă, vorbită și spirituală.

Îi mulțumim pentru cartea de istorie pe care însuși a scris-o prin propria-i viață.

În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu.

Laviniei, lui Decebal și întregii familii le transmit cele mai profunde condoleanțe!

Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!

Decebal Făgădău, Primarul municipiului Constanța

(Citit de 323 ori, 1 afisari astazi)