A treia scrisoare deschisă către administraţia locală din Constanţa

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Vrei o schimbare? – Începe cu tine! Fii responsabil, plăteşte-ţi impozitele şi taxele la timp!”  – este ultimul îndemn pe care ni-l adresaţi, de această dată prin intermediul plicului ce conţine înştiinţarea de plată anuală. Venind după chemarea de a ne face singuri curăţenie în jurul blocurilor, e semn că primăria s-a blocat pe un slogan probabil considerat de succes.

Premiza instituită, în mod pervers, de aceste două îndemnuri este aceea că noi suntem de vină pentru felul în care arată Constanţa. Dacă noi am fi responsabili, totul s-ar rezolva frumos, cu happy end. Este exact genul de raţionament care prinde la cei cu o cvasi-conştiinţă civică şi îi face să se învârtă ca nişte cobai zăpăciţi de cap în cercul vicios instituit: Mizeria din oraş nu e din cauză că nu se face curăţenie sau din cauza contractului oneros cu firma de casă Polaris, ci e din cauză că nesimţiţii aruncă gunoaie pe jos; faptul că oraşul a ajuns o mizerie urbanistică poluată nu e din cauză că administraţia a fost concentrată pe profitul unui grup de interese, făcând orice compromis posibil, ci e din cauză că nu toată lumea îşi plăteşte impozitele la timp, aşa cum fac pensionarii – grup electoral ţintă şi de data asta.

Să ne înţelegem: noi, constănţenii, am plătit taxe în toţi anii aceştia de când suntem prizonieri în Republica Mazăre. Şi la ce ne-a folosit? Ne-am uitat, fără să putem face nimic, cum BANII NOŞTRI au fost băgaţi în tot felul de contracte dubioase şi evenimente ruşinoase, am fost de faţă la decăderea urbanistică a oraşului, am metabolizat tone de praf şi de noxe, am suportat o calitate jenantă a serviciilor publice, am plătit sume exorbitante la întreţinere, n-am avut parte de cultură, am contemplat ruina Cazinoului, am înghiţit toate mojiciile lui Mazăre şi mai adăugaţi dumneavoastră la această listă ce poate continua pe câteva pagini.

Acum, Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky, cei trei lideri de la care ni se trage nenorocirea, îşi aşteaptă sentinţele în procese de corupţie. Dar la Primărie au rămas în poziţii de decizie aceiaşi funcţionari care au pus în operă, CONCRET, PRIN ACTE ADMINISTRATIVE ASUMATE SUB SEMNĂTURĂ, dezastrul. Primarul de azi este viceprimarul de ieri care a pus umărul la tot ce s-a făcut şi nu s-a făcut în Constanţa.

Noi, plătitorii tăcuţi de taxe şi impozite, nu am avut ce face, nu am putut interveni. Dar voi, cei care aţi fost acolo, aţi fost părtaşi, aţi sprijinit şi aţi justificat cum aţi putut, după competenţele voastre, deciziile administrative proaste şi păguboase pentru oraş şi locuitorii lui.

Şi atunci întrebăm: de unde vă extrageţi tupeul formidabil de a ne cere, tot voi nouă!, ca schimbarea să înceapă cu noi? Ce logică sucită este asta? Voi aţi greşit, noi am suportat. Tot noi să ne schimbăm?

Nu, pe bune, domnule primar interimar Făgădău, percepeţi absurdul situaţiei? Dumneavoastră, aghiotantul lui Mazăre, faţa civilizată a unei administraţii care a făcut ce a vrut cu banii noştri, omul care, atunci când era nevoie, se ridica în CLM ca să sprijine, cu seriozitate şi credibilitate mai mare în faţa presei, hotărâri dubioase, dumneavoastră ne cereţi nouă să ne schimbăm, să fim responsabili, să ne plătim impozitele la timp şi să facem curăţenie în jurul blocurilor?  Nu credeţi că ar fi o idee mai bună, nu credeţi că ar fi corect şi decent ca schimbarea să înceapă chiar cu dumneavoastră, cu voi toţi, oamenii lui Mazăre aflaţi în poziţii de decizie în Primărie şi în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Local?

Acelaşi grup de cetăţeni iresponsabili

(Citit de 1.728 ori, 1 afisari astazi)