Muzeul de Artă Constanţa organizează, începând de astăzi, expoziţia „Identitatea spaţiului dobrogean în opera maeştrilor Spiru Chintilă, Ion Pacea şi Ion Sălişteanu”. Expoziţia face parte din Proiectul Muzeul din Depozit, proiect iniţiat, în primăvara lui 2015, de directorul Muzeului de Artă, criticul şi istoricul de artă Doina Păuleanu. Prin intermediul acestui proiect sunt expuse lucrări din patrimoniu, semnate de artişti prezenţi în expoziţia de bază a muzeului, dar care, din cauza lipsei de spaţiu, nu au putut fi expuse, fiind depozitate.

Promotii tablouri pecanvas.ro

La prima ediţie a Proiectului Muzeul din Depozit, ediţie care a marcat redeschiderea Muzeului de Artă Constanţa după finalizarea lucrărilor de renovare de la începutul anului trecut, au fost expuse lucrări aparţinând lui Tonitza, Pallady şi Pătraşcu.

Expoziţia „Identitatea spaţiului dobrogean în opera maeştrilor Spiru Chintilă, Ion Pacea şi Ion Sălişteanu” reprezintă un omagiu închinat Zilei Dobrogei şi poate fi vizitată în perioada 28 octombrie – 9 noiembrie.

(Citit de 167 ori, 1 afisari astazi)