Muzeul de Artă Constanţa găzduieşte, începând de astăzi şi până pe data de 11 ianuarie, expoziţia „Candoare şi lumină – grafică de Vasile Grigore”. Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa, iar vernisajul expoziţiei are loc astăzi, la ora 17.00.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Potrivit reprezentanţilor Muzeului de Artă Constanţa, ideea expoziţiei a pornit de la mărturiile maestrului. Pe 20 aprilie 1982, Vasile Grigore nota: Desenez nu pentru a desena, ci pentru a descifra o mică parte din imaginarul infinit al naturii, alegându-mi, nu știu de ce, din acest infinit imaginar, acele forme cu care eu să pot vorbi, să mă înțeleg cu ele. Apoi le fac culori și nu mai sunt ce au fost, doar ceea ce sunt eu. Iată ce mă cheamă irezistibil – mereu – în fața unei foi albe de hârtie ce așteaptă, ca și mine, metamorfoza timpului în linii, forme și culori”.
Expoziția cuprinde aproximativ 50 lucrări de grafică din patrimoniul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecţionar” și din colecțiile particulare Armand Voicu, Gabriel și Doina Gheorghe, Rodica Matei și alții.

De menţionat este faptul că expoziția de la Constanţa se înscrie în seria evenimentelor similare organizate de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecţionar” în parteneriat cu alte organizații, care au drept scop promovarea creației contemporane în rândul publicului interesat de arta contemporană românească. 

Colaborarea dintre Muzeul de Artă Constanța și Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” va prilejui și alte acţiuni conexe expoziţiei cum ar fi, în luna ianuarie, organizarea unui eveniment pentru omagierea maestrului.

La vernisajul de astăzi sunt aşteptate să participle numeroase personalităţi din mediul artistic (artiști plastici, critici de artă).

Vasile Grigore (1935-2012) a fost un apreciat pictor și profesor universitar, fondator al Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” (2004).

 

(Citit de 330 ori, 1 afisari astazi)