Pressone.ro a scris despre cele peste 1.000 de contracte pe care deputatul de Constanţa Eduard Martin le are cu statul. Cunoscut îndeosebi pentru contractul de salubrizare încheiat între firma pe care o controlează, Polaris M Holding, şi municipalitate, pe vremea fostului primar Radu Mazăre, Eduard Martin a fost trimis în judecată, în decembrie 2015, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fostul viceprimar Gabriel Stan, omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa, la data faptelor, acuzaţi de abuz în serviciu.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Deputatul Eduard Martin este un recordman al actualului Legislativ: de când este parlamentar, a încheiat peste 1.000 de contracte cu instituţii ale statului sau companii care au capital de stat.

Martin este deputat de Constanţa afiliat PSD-ului: a fost exclus, ca să nu afecteze imaginea partidului, dar continuă să facă parte din grupul parlamentar al PSD din Cameră.

Informațiile privind cele peste 1000 de contracte apar în cea mai recent declarație de interese publicată de Eduard Martin pe site-ul Camerei Deputaților. Cu 11 excepţii, toate contractele au fost obținute de aceeași entitate comercială, Polaris M Holding, care oferă servicii de salubritate.

Contractele sale pe bani publici nu par să fi avut de suferit nici după ce, în decembrie 2015, Martin a fost trimis în judecată în dosarul lui Radu Mazăre. Deputatul este acuzat că l-a mituit pe fostul primar cu 7 milioane de euro, pentru a obține un contract mai mult decât avantajos cu municipalitatea constănţeană.

Cine este discretul Eduard Stelian Martin – un parlamentar aflat la al treilea mandat? Și, mai ales, cum a ajuns el la un asemenea record de contracte cu bani publici? 

„Homeless” pe bani publici

Din 2004, când a obţinut primul mandat de parlamentar pe listele PSD, şi până în prezent, Eduard Martin (42 de ani) a reușit să rămână un personaj discret, să păstreze a low profile, cum zic englezii.

Cu toate că era fiul lui Gheorghe Martin – unul dintre cei mai influenţi oameni din Constanța, prefect în mandatul premierului Adrian Năstase -, Eduard Martin avea, la 30 de ani, un CV relativ banal: absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, consilier al unor firme private, consilier județean pentru doar câteva luni (din iunie 2004 până în decembrie 2004, când a fost ales deputat) și asistent universitar la Universitatea Maritimă din Constanța.

Nici un element al biografiei sale nu sărea în ochi: nu se putea lăuda cu studii aprofundate, cu o experiență profesională ieşită din comun sau cu vreo funcţie înaltă.

Materialul integral pe pressone.ro.

Sursa foto: cugetliber.ro

(Citit de 719 ori, 1 afisari astazi)