O ţară civilizată, o democraţie, nu se caracterizează prin mimarea respectării legii sau prin măiestria de a găsi tot felul de subterfugii pentru ocolirea ei. Or asta se întâmplă acum, în România, nu pe ascuns, ci în văzul lumii. Propunerea lui Liviu Dragnea este o insultă aruncată în faţa tuturor cetăţenilor acestei ţări, inclusiv a lui Sevil Shhaideh, cea propusă să preia demnitatea de prim ministru. Pentru că preşedintele penal al PSD nu a făcut niciun secret din faptul că a căutat şi a găsit un om care să fie un fel de prelungire a sa până când reuşeşte să scape de legea ce îl încurcă, îl împiedică să devină el însuşi şeful guvernului. Noi ce să facem acum? Să ne prefacem că o avem prim ministru pe Sevil Shhaideh ştiind că sforile sunt trase de penalul Dragnea? Să fie acesta doar primul pas spre un alt simulacru de democraţie?

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pe vremea comunismului asta făceam, ne prefăceam că avem un stat funcţional, când, de fapt, aveam un stat care nu reuşea să ofere cetăţenilor săi condiţii decente de viaţă, ne prefăceam că avem un preşedinte votat de 99,9 la sută din populaţie, când, de fapt, aveam un dictator urât de români în acelaşi procent, ne prefăceam că avem o presă liberă, când, de fapt, aveam un simulacru de televiziune şi ziare cenzurate la sânge, ne prefăceam că avem democraţie, când, de fapt, vocea poporului se auzea numai la Europa liberă.

Este o insultă pentru cetăţenii de bun simţ care se aşteaptă ca funcţia de prim ministru să fie umplută de o persoană consistentă, nu de o marionetă a lui Dragnea, care se aşteaptă să aibă un guvern adevărat, nu un întreg teatru de păpuşi mânuit din culisele PSD. Este o insultă chiar pentru această doamnă Sevil Shhaideh, prezentată aproape cu subiect şi predicat ca o marionetă, dar e clar că şi-a asumat-o, de vreme ce a acceptat poziţia propusă de şeful PSD. În cele din urmă, dar nu foarte grav, este o insultă (meritată!) chiar şi pentru alegătorii sărăcuţi la minte care au fost seduşi de campania naţionalistă a PSD-ului, cu atacuri la cetăţenii români cu rădăcini etnice diferite de cele ale dacilor sau cu nume franţuzite.

Vreau să fie foarte clar că nu desconsider persoana propusă pentru postul de prim ministru, înţeleg din informaţiile disponibile că este o profesionistă. Singurele minusuri aparente pe care le are sunt apropierea de Liviu Dragnea şi Nicuşor Constantinescu, amândoi condamnaţi penal şi judecaţi în alte dosare penale, declaraţia lui Nicuşor Dan, care a amintit că Sevil Shhaideh „a susținut mutilarea legii urbanismului, ca să permită investiții imobiliare speculative”, precum şi acceptul său de a fi propusă ca prim ministru marionetă. Ele dau naştere unor solide ipoteze negative în privinţa eventualului mandat, pe care, însă, doar faptele sale le vor confirma sau infirma.

(Citit de 402 ori, 1 afisari astazi)