Ciuma roşie a lovit din nou România. Partidul Social Democrat este, în mod oficial, un partid mafiot. După ce a câştigat puterea cu un program populist, s-a îndreptat împotriva justiţiei din România, împotriva luptei anticorupţie, adoptând o ordonanţă de urgenţă care dezincriminează abuzul în serviciu, ceea ce înseamnă, practic, că legiferează furtul din bugetul statului, dacă acesta este mai mic de 200.000 de lei (adică circa 45.000 de euro).

Promotii tablouri pecanvas.ro

Prin acelaşi act normativ, guvernul PSD îşi acoperă spatele, dezincriminând favorizarea infractorului în cazul în care este vorba de emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative. Pentru că este evident că ordonanţa reprezintă un act normativ de favorizare a infractorului, adoptat de guvern în dispreţul total al tuturor avizelor negative primite din partea parchetelor, Consiliului Superior al Magistraturii, în dispreţul mesajelor Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, mesajelor ambasadelor, dar MAI ALES ÎN DISPREŢUL CELOR 100.000 DE OAMENI ieşiţi în stradă pentru a-şi arăta dezacordul.

Din momentul în care ordonanţa de urgenţă intră în vigoare, toate dosarele aflate în lucru se închid, toate procesele aflate în curs se opresc, toată munca procurorilor anticorupţie a fost în zadar şi toţi funcţionarii publici din ţara asta au liber la abuz în serviciu cu prejudiciu până în 45.000 de euro. Mafiotizarea autorităţilor publice este legalizată. Chiar dacă ordonanţa va fi declarată neconstituţională, ea îşi va produce în continuare efectul, printr-un principiu de drept pe care eu, una, nu îl înţeleg, acela al aplicării legii penale mai favorabile.

Mi-i imaginez pe toţi bogătanii infractori ce s-au înfruptat din banul public exultând în aceste momente, sunt chiar zvonuri despre o mare petrecere la Monaco în weekend. Scapă Mazăre, scapă Nicuşor Constantinescu, scapă Elena Udrea, nu mai vorbim de Dragnea, căci el este cel ce învârte hora hoţilor.

Pare că singura raţiune a PSD-ului de a fi ajuns la putere a fost aceea de a se salva în faţa tăvălugului reprezentat de lupta anticorupţie pe care nu a reuşit să o oprească până acum, chiar dacă a încercat din răsputeri. Cu toate că raţiunea mi-a spus tot timpul că aşa se va întâmpla, că vor adopta ordonanţa cu orice preţ, am sperat până în ultima clipă că nu vor îndrăzni, având atâtea reacţii, toate negative.

Din acest moment, PSD este oficial un partid penal, mafiot, căruia i se aplică acest alineat din constituţie: „Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale” (art.40, alin.2). Din acest moment cred că PSD este în cădere liberă, este la fel de expirat ca preşedintele său de onoare Ion Iliescu, iar aceia care nu sunt de aceeaşi teapă, nu sunt hoţi şi mafioţi şi nu intenţionează să devină, au foarte puţin timp să părăsească acest partid ce şi-a lipit singur eticheta PENAL.

Sunt mândră de românii care au ieşit în stradă, în Bucureşti, în Cluj, în Sibiu, în Arad, în Iaşi, DAR ŞI LA CONSTANŢA în această noapte, sunt mândră de conştiinţa civică pe care o dovedesc, de efortul pe care îl fac pentru a trăi într-o ţară civilizată şi democratică. Am văzut în timpul acestor proteste că poporul român nu a degenerat, că are încă o conştiinţă vie, că nu suntem o turmă ce se lasă mânată, supusă, în orice direcţie au chef nişte politicieni cu nostalgia dictaturii. Apreciez şi mesajul preşedintelui Iohannis, dar, dată fiind importanţa crucială a momentului, s-ar fi potrivit, poate, o conferinţă de presă convocată de urgenţă în creierii nopţii sau un mesaj televizat.

Încă mai sper că în cele zece zile rămase până la intrarea în vigoare a textului ordonanţei (termenul este specificat în Monitorul oficial) se va întâmpla o minune care să oprească această ticăloşie sinistră. Nu sper că avocatul poporului va ataca ordonanţa la Curtea Constituţională pentru că suntem deja lămuriţi că Ciorbea este, de fapt, avocatul poporului de penali. Dar mă gândesc că nefiind deocamdată dezincriminată favorizarea infractorului prin acte normative, întregul guvern ar putea fi pus sub urmărire penală, căci plângerea deja există. Juriştii geniali ai acestei naţii trebuie să-şi pună mintea la contribuţie şi să găsească soluţia pentru ca DA, DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA!

(Citit de 299 ori, 1 afisari astazi)