Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a anunţat, ieri, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Spre deosebire de momentul 2012, judeţul Constanţa nu mai are, acum, 20 de parlamentari, ci doar 16: 11 deputaţi şi cinci senatori.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Câştigătorul de necontestat al scrutului de duminică este PSD, partid care a obţinut, în judeţul Constanţa, opt mandate parlamentare: cinci în Camera Deputaţilor, trei în Senat. Noii deputaţi social-democraţi sunt Iulian Iancu, Mircea Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Vişan, fost director comercial în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Cu excepţia lui Vişan, niciunul dintre aceşti deputaţi nu se află la primul mandat parlamentar.

Noii (şi vechii) senatori PSD de Constanţa sunt Liviu Brăiloiu, fost prefect al judeţului Constanţa şi, de asemenea, fost candidat la alegerile generale în sistem uninominal din 2008, Ştefan Mihu şi Nicolae Moga.

În ceea ce îi priveşte pe liberalii constănţeni, aceştia trimit în noul Parlament trei reprezentanţi: un senator, în persoana lui Vergil Chiţac, fost candidat la alegerile locale din 2016, şi doi deputaţi, anume Bogdan Huţucă, fost director al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, fost prefect şi, totodată, fost director în Ministerul de Finanţe, şi Robert Boroianu, fost consilier judeţean. Cei trei parlamentari PNL se află la primul mandat.

ALDE va fi reprezenetat, în Parlament, de un deputat, şi anume Mircea Banias. Tot un parlamentar va avea, conform rezultatului alegerilor din 11 decembrie, şi PMP: Robert Turcescu. Înfiinţat de doar şase luni, USR Constanţa a câştigat două mandate parlamentare: unul de deputat, care îi revine avocatului Stelian Cristian Ion, şi unul de senator, ce îi revine Ramonei Nicoleta Dinu, cadru universitar la Universitatea „Ovidius” Constanţa.

Aşa numita surpriză a acestor alegeri o reprezintă mandatul parlamentar al UDMR ce i-a revenit judeţului Constanţa în urma redistribuirii naţionale. Este vorba despre un mandat de deputat, care va fi luat în primire de Istvan Janos Antal.

 

Sursa fot: digi24

(Citit de 187 ori, 1 afisari astazi)