Material publicat pe justitiecurata.ro.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a adresat, astăzi, o scrisoare deschisă Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm. Scrisoarea a ajuns la presă prin intermediul avocatului lui Constantinescu, Marius Mocanu. „Aflat într-o situaţie disperată şi supus abuzurilor repetate ale DNA şi ale anumitor instanţe, dl. Nicuşor Constantinescu se află într-o stare de sănătate precară şi nu beneficiază de asistenţă medicală de specialitate. Dincolo de administrarea actului de justiţie, tratamentul nedemn şi brutal i-a afectat grav sănătatea, fiindu-i chiar pusă viaţa în pericol, pe parcursul anchetei”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de avocatul fostului preşedinte al CJ Constanţa.

De menţionat este faptul că, tot astăzi, Curtea de Apel Constanţa a decis că Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal (CMZ). Decizia instanţei este definitivă. Constantinescu a fost arestat preventiv în acest dosar pe data de 20 mai, social-democratul fiind ridicat de poliţişti de la locuinţa sa. Amintim că, în aprilie 2014, a fost trimis în judecată în dosarul CMZ, în sarcina sa reţinându-se, conform procurorilor DNA, săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. IMG_3531

Aşa cum menţionează şi avocatul său, Marius Mocanu, scrisoarea lui Constantinescu îi este adresată ambasadorului SUA la Bucureşti „cu numai o zi înainte ca judecătorii Curţii Constituţionale din România să se pronunţe asupra excepţiilor de neconstituţionalitate” ridicate, printre alţii, şi de fostul preşedinte al CJC.

Respectând ceea ce am putea numi o „tradiţie”, Nicuşor Constantinescu critică, şi în al doisprezecelea ceas, Direcţia Naţională Anticorupţie şi procurorii. „În situaţia mea particulară, am fost supus unor cercetări concertate datorită unor interpretări subiective şi tendenţioase, ce au generat inclusiv luarea unor măsuri administrative împotriva mea chiar de către Ambasada SUA care, la solicitarea DNA, a dispus anularea vizei de intrare în SUA obţinută în scop medical”, susţine fostul preşedinte al CJ Constanţa.

Din referatul de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, în dosarul CMZ, reiese însă că „de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, cu rea credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol”.

De menţionat este, în acest context, că instanţa a încercat audierea lui Constantinescu inclusiv în incinta sanatoriului de la Techirghiol, dar preşedintele CJC a refuzat. „Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse «probleme personale». De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc.”, menţionează procurorii DNA.

 

(Citit de 242 ori, 1 afisari astazi)