30.000 de oameni care au protestat ieri în capitală, alte mii care au ieşit în stradă în Constanţa şi în alte mari oraşe ale ţării pentru a proteja PAŞNIC ordinea de drept în România, un preşedinte ales de popor care a recunoscut şi a susţinut justeţea acţiunii manifestanţilor m-au făcut să fiu mândră, pentru prima oară după multă vreme, că m-am născut şi trăiesc în România.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Nu mi-a trecut, însă, îngrijorarea că guvernul PSD va sfida voinţa evidentă a românilor şi va adopta cele două ordonanţe banditeşti, care scot corupţii din puşcării şi îi scapă pe hoţii care nu au ajuns încă să fie închişi. Pentru că este singura lor şansă de a modifica legile în acest sens, după ce s-a întâmplat ieri.

Manipularea a atins ieri o culme, prin nonsensurile şi minciunile ordinare, chiar amuzante pe alocuri, colportate de televiziunea penală RTV, de diverşi propagandişti şi de preşedintele PSD.

Întâi am auzit afirmaţia cretină că oamenii participanţi la miting au fost plătiţi cu 100 de lei, copiii, cu 50, iar câinii cu 30, dezvoltată apoi, din teren, de fosta jurnalistă Corina Drăgotescu, printr-un discurs suprarealist în care făcea apel la studii (?!) despre manifestaţiile nonviolente şi la experienţa ei de o viaţă.

Apoi am văzut o fotografie care fusese mediatizată după mitingul COLECTIV, cu o femeie ce manifesta ţinând un carton în mâini, trucată acum în aşa fel încât inscripţia „Rock this country” de pe carton era înlocuită cu una care, pe lângă că instiga la violenţă, făcea legătura şi cu incendiul de la Bamboo: „Dăm foc ţării dacă e nevoie”. Ultima bârfă ordinară, pe care te miri că cineva în toate minţile ar putea-o înghiţi, e că focul a fost pus în club de oamenii lui Iohannis.

Au mai fost nişte mici manipulări privitoare la participarea lui Iohannis la mitingul din Bucureşti, fiind rostogolite sintagma „garantul stabilităţii” (păi, chiar a fost, prin oprirea adoptării celor două ordonanţe ticăloase şi prin sprijinirea unei manifestaţii democratice pentru menţinerea ordinii de drept) şi cuvântul „instigare”, cu toate că mitingul a fost unul paşnic, fără violenţe şi fără vandalisme, în ciuda participării neaşteptat de numeroase.

Culmea tupeului a fost atinsă, însă, de Liviu Dragnea, care a acuzat că manifestaţiile ar fi „o nouă mineriadă” şi „un început de lovitură de stat”.

Pe bune? Mineriadă? Ca atunci când PUTEREA de stânga cheamă un grup social defavorizat, subeducat şi manipulat SĂ REPRIME VIOLENT o manifestaţie democratică? Ca atunci când OAMENI NEVINOVAŢI SUNT OMORÂŢI, BĂTUŢI, iar sedii de partide politice de dreapta sunt devastate? Ca atunci când PUTEREA LE MULŢUMEŞTE PUBLIC CRIMINALILOR şi vandalilor pentru crimele lor?

Pe bune? Lovitură de stat? Ca atunci când încerci să schimbi ordinea de drept cu un BANDITISM DE STAT (sintagma îi aparţine jurnalistului Liviu Avram) şi LEGALIZEZI FURTUL DIN BUGETUL STATULUI, adică din taxele pe care noi le plătim, prin ordonanţă de urgenţă?

Nu, băi, Dragneo, asta a fost o ANTIMINERIADĂ, o reacţie împotriva îndobitocirii acestui popor căruia voi vreţi să-i puneţi călcâiul pe cap şi să-i furaţi tot ce mai e de furat în ţara asta ca să înghesuiţi în căsoaiele voastre de neamuri proaste şi în conturile voastre din paradisuri fiscale. A fost, şi sper că va continua, o reacţie împotriva gloatelor care v-au ales prosteşte sau nu au votat, care v-au dat puterea să vă puneţi un guvern de dubioşi, o majoritate parlamentară de cercetaţi, urmăriţi şi condamnaţi penal şi să acţionaţi pentru a vă optimiza sistemul de fraudare. A fost o reacţie normală a oamenilor cinstiţi care nu vor să fie conduşi de o bandă de hoţi.

 

Foto: Cristian Vasile

(Citit de 1.064 ori, 1 afisari astazi)