Constănţenii au ieşit, duminică după-amiază, în stradă pentru a protesta împotriva proiectelor Guvernului privind amnistia şi graţierea. În mod suprinzător, de data aceasta, constănţenii s-au mobilizat, la protest participând peste o mie de persoane. Evenimentul a debutat la ora 17.00, în faţa Prefecturii, dar protestatarii au şi mărşăluit prin centrul Constanţei, pe bulevardele Mircea cel Bătrân şi Tomis. Constanţa s-a sincronizat astfel cu protestele din marile oraşe din ţară: Cluj, Iaşi, Braşov, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava. 

Promotii tablouri pecanvas.ro

La protestul din Constanţa s-a scandat: „Fără amnistie, vă vrem la puşcărie!”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „România, trezeşte-te!”, „Hoţii, hoţii!”, „La puşcărie cu penalii!”, „Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”, „Afara, afară cu mafia din ţară!”. Totodată, protestatarii au fluturat şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Jos Ciorbea”, „Ori noi, ori voi”, „Nu amnistiei şi graţierii”. 

În paralel, aproximativ 30.000 de bucureşteni au protestat, aseară, împotriva proiectelor Guvernului privind amnistia şi graţierea. Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat în mijlocul protestatarilor. În acest context, şeful statului a declarat că românii sunt pe bună dreptate indignaţi”, pentru că „o gaşcă de politicieni cu problem penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept”.

La proteste nu s-a înregistrat incidente, acte de agresiune sau de violenţă. Asta, în pofida faptului că o parte dintre posturile TV (Antena 3 şi RTV) au titrat masiv că ar fi vorba despre o nouă mineriadă, citându-l astfel pe liderul PSD, Liviu Dragnea

(Citit de 529 ori, 1 afisari astazi)