Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa (TSC), a vorbit, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre premierele, spectacolele, evenimentele care vor intra sub umbrela noii stagiuni. Astfel, după premiera de aseară a piesei „Ursul”, de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Felix Alexa, premieră ce a marcat debutul stagiunii 2016-2017, Teatrul de Stat Constanţa va organiza, pe 22 octombrie, premiera oficială a spectacolului „Dionysos”, o adaptare după „Bacantele” lui Euripide, spectacol care a cărui avanpremieră a avut loc la prima ediţie a Festivalului „Miturile cetăţii”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Tot în luna octombrie, mai exact, pe 15 şi 16 octombrie, la Teatrul de Stat Constanţa vor avea loc două spectacole puse în scenă de Teatrul Naţional Bucureşti. În aceeaşi perioadă, TSC va fi prezent la Festivalul Teatrului Nottara, „FestIn pe Bulevard”, cu spectacolul „Uciderea lui Gonzago”, de Nedialko Iordanov, în regia lui Ion Sapdaru. De altfel, „Uciderea lui Gonzago” se joacă, în această seară, începând de la ora 19.00, pe scena teatrului constănţean.

Nu mai puţin important, artiştii constănţeni pregătesc o nouă premieră, programată pentru data de 12 noiembrie: „Madame est trop belle”, de Eugene Labiche, în regia lui Mihai Ranin.

 

Teatrul de Stat Constanţa aniversează 65 de ani de existenţă

Potrivit spuselor Danei Dumitrescu, sfârşitul lunii noiembrie are o semnificaţie cu totul aparte pentru Teatrul de Stat Constanţa: instituţia împlineşte 65 de ani de existenţă. „La sfârşitul lunii noiembrie avem un eveniment deosebit de important pentru noi, pentru Teatrul de Stat Constanţa, pentru că sărbătorim 65 de ani de existenţă. În urma discuţiilor cu Consiliul Artistic am gândit să facem această sărbătoare nu doar într-o zi sau într-un weekend, ci timp de o săptămână, între 21 şi 27 noiembrie”, a declarat directorul general al TSC.

Tot în luna noiembrie, la TSC vor începe repetiţiile la „Şobolanul rege”, dar în limba franceză. Premiera este planificată pentru mijlocul lunii ianuarie, iar spectacolul urmează să se joace, în luna iulie a anului viitor, la Festivalul de Avignon.

Stagiunea al cărei start s-a dat ieri include şi colaborarea cu un regizor suedez, care intenţionează să monteze un spectacol în premieră pe ţară, pornind de la un text al lui Strindberg. „Spectacolul are ca obiectiv promovarea oraşului şi a judeţului Constanţa, precum şi a teatrului constănţean şi se va realiza la invitaţia consulului onorific din Suedia. Suntem invitaţi să jucăm de Ziua Suediei acest spectacol, iar la vară, probabil după Avignon, vom realiza un mini-turneu în ţările scandinave, pentru a promova Constanţa prin teatru”, a precizat Dana Dumitrescu.

 

(Citit de 221 ori, 1 afisari astazi)