Social-democraţii constănţeni se reunesc, luni, de la ora 17.00, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean pentru a valida hotărârea Biroului Permanent privind susţinerea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al partidului. Asta înseamnă că, în contextul alegerilor interne din PSD, programate pentru data de 11 octombrie, cu o săptămână înainte de Congresul Naţional, PSD Constanţa va paria pe Liviu Dragnea.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa a luat decizia de a merge pe mâna lui Dragnea în acest scrutin intern, în cursul unei şedinţe care a avut loc ieri.

Amintim că după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta a promis că PSD va fi primul partid reformat din România, promisiune urmată de o serie de „cosmetizări” politice, iar aici menţionăm celebra rezoluţie conform căreia persoanele care au probleme cu Justiţia sunt (auto)suspendate din funcţiile deţinute în cadrul partidului. Acest principiu nu s-a aplicat însă şi în cazul lui Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al partidului şi candidat la funcţia supremă din PSD, astfel că social-democraţii constănţeni susţin azi, pentru fotoliul de preşedinte al partidului, un condamnat.

Liviu  Dragnea, liderul interimar al PSD şi, cel mai probabil, noul preşedinte ales al partidului, are, pe 28 septembrie, primul termen în Dosarul Fraudă la Referendum, doar în care a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare.

Privind în urmă, se poate constata cu uşurinţă că promisiunea lui Victor Ponta de a reforma PSD-ul a eşuat lamentabil, el însuşi fiind trimis în judecată de procurorii DNA în Dosarul Rovinari-Turceni, iar PSD-ul fiind pe punctul de a fi preluat de un preşedinte condamnat în prima instanţă.

 

Sursa foto: Facebook

(Citit de 254 ori, 1 afisari astazi)