Comuna Valu lui Traian se confruntă cu o creştere a numărului şi gravităţii faptelor infracţionale în contextul în care forţele de poliţie sunt tot mai slabe raportate la o populaţie în continuă dezvoltare. Cererile făcute către Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi către Prefectură de administraţia comunală, condusă de primarul Florin Mitroi, pentru suplimentarea numărului de poliţişti au rămas fără răspuns.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Astfel, de la opt poliţişti în 2008, când Valu lui Traian avea până în 10.000 de locuitori, mai sunt patru astăzi, când populaţia ajunge la 19.000. Deci o înjumătăţire a numărului de poliţişti faţă de o dublare a populaţiei.

Valul infracţional, concretizat prin spargeri de locuinţe şi de firme, bătăi chiar şi cu topoare, răniri şi tentative de omor, a fost combătut de administraţie prin propriile forţe, suplimentând efectivul şi dotările Poliţiei locale, instalând camere de filmat pe domeniul public şi îndesind patrulele pe timpul nopţii.

Totuşi, situaţia fiind mai gravă ca niciodată, iar infractorii, mult mai periculoşi, primarul cere ajutorul tuturor instituţiilor statului pentru a rezolva problema: „Avem nevoie de sprijinul celorlalte organisme implicate, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean până la procuror, judecător şi prefect. Aceasta este una dintre cele mai grave probleme din localitate”.

De asemenea, primarul Florin Mitroi face un apel şi către populaţie să aibă în vedere că atunci când apelează la poliţie pentru incidente nesemnificative („îşi reclamă, spre exemplu, un vecin care fluieră mai tare în curte, nu a tăiat un pom sau s-a uitat urât”) risipesc resursele care trebuie îndreptate către combaterea infracţiunilor.

În finalul comunicatului de presă emis astăzi, primarul face o precizare importantă, care se constituie într-un avertisment şi ar trebui să dea de gândit destinatarilor apelului său: „Este adevărat că încă nu s-a întâmplat nicio tragedie şi că mulţi dintre infractori au fost arestaţi, însă considerăm că izbucnirile violente ale populaţiei şi astfel de fapte trebuie prevenite, nu aşteptate.

Precizăm că presa locală a consemnat ieri o declaraţie a primarului Florin Mitroi referitoare la ameninţări pe care le-a primit din partea infractorilor care terorizează comuna. Unul dintre ei i-a transmis că îi va da foc la casă şi la firmă şi îi va răpi fiul.

 

Foto: telegrafonline.ro

(Citit de 231 ori, 1 afisari astazi)