Liberalii constănţeni se pregătesc de alegeri. Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa a anunţat, în urma unei şedinţe care a avut loc ieri, că scrutinul intern va avea loc pe 27 aprilie. Adică, la câteva luni după eşecul înregistrat la alegerile parlamentare şi după aproape un an de la cel soldat în alegerile pentru Primăria Constanţa. Decizia organizării Comitetului de Coordonare Judeţean pe data de 27 aprilie a fost luată în unanimitate, ea urmând să fie supusă, spre aprobare, Biroului Politic Naţional al PNL.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Tot în cadrul şedinţei de ieri şi tot cu unanimitate de voturi, membrii BPJ au validat componența Comisiei Județene de Organizare a Alegerilor, comisie din care fac parte cinci membri: Adrian Manole, Marilena Dragnea, Marius Enescu, Costel Stanca și Marius Pricopie.

Proximele alegeri interne din PNL Constanţa sunt extrem de importante în perspectiva convieţuirii liberalilor, pe scena politică locală, cu social-democraţii şi partidele satelit ale PSD. Asta, desigur, dacă PNL Constanţa îşi va asuma rolul unei opoziţii solide, nedisimulate.

Totodată, trebuie menţionat că alegerile din 27 aprilie sunt primele alegeri din ultimii aproape 12 ani când actualul preşedinte, fostul deputat Gheorghe Dragomir, nu mai candidează pentru conducerea filialei. Amintim că Dragomir, fost parlamentar cu trei mandate în Camera Deputaţilor, este liderul PNL Constanţa încă din iunie 2005.

Cristy Baisan

Bogdan Huţucă

În ceea ce priveşte numele candidaţilor care se vehiculează, până la acest moment, în contextul alegerilor liberale din această primăvară, este vorba despre deputatul Bogdan Huţucă, fost prefect al judeţului Constanţa, fost director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa şi, de asemenea, fost director în Ministerul de Finanţe, şi despre Cristy Baisan, actual consilier judeţean, membru al PNL de nici măcar un an. Trebuie menţionat faptul că liberalii constănţeni susţin că Bogdan Huţucă are, cel puţin până la ora actuală, cele mai mari şanse la şefia organizaţiei.

 

Sursă foto Cristy Băisan: cugetliber.ro

(Citit de 772 ori, 1 afisari astazi)