Dacă turismul estival avea cumva şanse de reuşită în 2016, a avut ea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, grijă să strice totul. Patronatele din turism susţin că au aflat din mass-media despre anunţul privind reparațiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât și pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Deşi suntem conştienţi că lucrări de reparaţii sunt necesare şi ne bucură faptul că acestea sunt efectuate, constatăm că nu există o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival. Constatăm, încă o dată, că nu există, așa cum ar fi normal, un schimb de informații interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritățile din turism și, cu atât mai puțin, mediul privat despre începerea acestor reparații, care vor afecta traficul de turiști pe litoral în sezonul estival”, a precizat Federaţia Patronală a Turismului Românesc.

Patronii din turism susţin că lucrările anunțate pentru la vară vor afecta fluxul de turiști către litoral. Solicităm CNADNR să prezinte un calendar al executiilor lucrărilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative asupra industriei turismului”, a menţionat federaţia. Dacă mulți turiști aleg în fiecare weekend să meargă pe litoral, atrași și de durata scurtă a călătoriei, în jur de două ore, în care ajung din București la mare, ne întrebăm ce vor decide aceștia când vor constata că vor petrece de două ori mai mult timp în trafic. Ne întrebăm, de asemenea, ce se va întâmpla în cazul unui accident pe tronsonul pe care circulația va fi restricţionată în timpul lucrărilor și în cât timp vor ajunge, în acest caz, turiștii la mare”, a mai precizat FPTR. Federaţia a solicitat CNADNR să evalueze şi să planifice lucrările necesare în mod judicios, evitând atât afectarea confortului turiştilor care vor veni pe litoral, în perioada sezonului estival, cât şi afectarea activităţii economice din industria turismului.

(Citit de 292 ori, 1 afisari astazi)