Aproximativ 30 de persoane erau, ieri după-amiază, în centrul Constanţei, la Harta aşezărilor antice din Dobrogea, pentru a aprinde o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa, în urmă cu un an, în tragedia din club Colectiv din capitală. Dintre acestea, şase erau jandarmi. În linişte, constănţenii au aprins câteva zeci de lumânări. Nu s-a vorbit, nu s-a plâns.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În urmă cu un an, după incendiul din Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane şi alte câteva zeci au fost rănite, unele dintre ele, mutilate pe viaţă, câteva mii de constănţeni ieşeau în stradă pentru a protesta. Împotriva fostului guvern, a sistemului, a corupţiei. „Corupţia ucide. Colectiv!”, „Ne-am trezit, nu mai vrem somniferele voastre” şi mai ales „Demisia!” – asta se putea citi pe pancartele celor câteva mii de constănţeni care ieşiseră în stradă.

În urma tragediei din club Colectiv şi a protestelor care au urmat în toate marile oraşe din ţară, pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta demisiona din funcţia de premier.

Tot ca urmare a tragediei, procurorii au deschis trei dosare penale, dar în niciunul dintre acestea nu a început judecata pe fond.

Ultima victimă a incendiului din Colectiv s-a stins din viaţă în luna martie a acestui an. Avea doar 22 de ani.

Aseară, unii dintre constănţenii care se opreau lângă hartă nu ştiau mare lucru despre Colectiv. „Au murit 40 şi ceva”. „Ba nu, mă, cică peste 60”.

(Citit de 116 ori, 1 afisari astazi)