Prima zi de Expoapa 2016 a fost a lui Eugen Teodorovici. Fostul ministru al Fondurilor europene a criticat dur și la scenă deschisă miniștrii de resort ai actualului cabinet Cioloș. Cât de breaz a fost el, Teodorovici, în cei doi ani de mandat la șefia Fondurilor europene, or să stabilească alții, dar omul a spus, la deschiderea evenimentului Asociației Române a Apei, niște adevăruri. Suntem în rahat cu achizițiile publice, miniștrii sunt mai preocupați de traiul lor pe vătrai (asta o știam și eu, chit că Teodorovici a fost chiar el ministru).

Promotii tablouri pecanvas.ro

După alocuțiunea noului ministru al Fondurilor europene, dar și a actualului ministrului adjunct de la Mediu, ex-ul Teodorovici a lansat un atac cu rachete. „Achizițiile publice dumneavoastră știți foarte bine că nu le puțeti lansa; după Revoluţie, cred, este singurul moment din România când există un vid legislativ; O.G. 34 ( privind achizițiile publice, n.r.) s-a oprit din aplicare din aprilie 2016, dată la care România trebuia să transpună directiva de achiziții publice, a declarat fostul ministru. „Astăzi revenim: avem nevoie de strategii, de academicieni, să facem ce, domnule ministru? Să reinventăm ceea ce deja se știe? Grupuri de lucru, consultanță, pentru ce? Lucrurile se știu foarte bine la nivelul fiecărui operator de apă, la consiliul local, de multe ori ei știu mai bine decât noi, la centru, dar nimeni nu îi ascultă. Mereu ne comparăm cu cei de afară, cu cei din Germania și ce am învăţat? Absolut nimic, a mai spus Teodorovici.

Referitor la demnitarii din fosta și actuala guvernave, Teodorovici nu a avut cuvinte de laudă. „Sunt mulți care sunt comozi și se complac în situația în care sunt. Nu vor să agite apele și își doresc o ședere cât mai lungă într-un portofoliu ministerial. E adevărat că au avantaje, de la benzina pe care o cheltuie nelimitat cu SPP-ul după ei, până la fel de fel de avantaje, concedii și timpul liber petrecut în locații ale statului, a explicat fostul ministru. 

 

În perioada 16-18 mai, Asociația Română a Apei și Patronatul Apei organizează, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, un complex de manifestări reunite în cadrul celei de-a 18-a ediții „EXPOAPA” – Forumul Regional al Apei Dunărea – Europa de Est la care, an de an, RAJA Constanţa a constituit o prezenţă remarcabilă. La aceste reuniuni participă anual profesioniști din domeniul apei,  reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și oameni de afaceri din România și străinătate, realizându-se premisele inițierii și dezvoltării unui forum de dezbateri în realizarea schimbului de experiență necesar asigurării sustenabilității dezvoltării sectorului de apă.

(Citit de 139 ori, 1 afisari astazi)