Articol publicat şi în Ziarul de investigaţii.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Complexul hotelier de pe litoral administrat de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a înregistrat pierderi de peste 15 milioane lei anul trecut, plus investiții de peste patru milioane de lei care nu au atras turiștii

Scump, doamnă, scump! Exclamaţia se potrivește perfect domeniului prezidențial din stațiunea Neptun – Olimp, care anul trecut a fost vioara întâi la pierderi din întreg portofoliul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de stat de Stat. Potrivit raportului administratorilor R.A.A.P.P.S. pe 2015, Sucursala pentru Reprezentare (a pierderilor immense, n.r.) și Protocol Neptun a înghițit bani bun de la bugetul de stat fără să exceleze în niciun fel. Astfel, potrivit raportărilor financiare, SRP Neptun a avut bugetată pentru 2015 o pierdere de peste 13,4 milioane lei, dar, în realitate, minusul a fost de 15 milioane lei. „Depășire de plan” cum s-ar zice, arată amar R.A.A.P.P.S., pentru că targetul la pierdere a fost îndeplinit (bravo!) cu 111,93 %. Este cea mai importantă pierdere din cele opt sucursale deținute în țară de regia protocolului de stat, în condițiile în care S.R.P. Neptun a beneficiat de investiții importante.

 

Chelului tichie de mărgăritar îi mai trebuie

Potrivit centralizatorului de investiții al regiei, anul trecut, pe litoral au fost pompați cei mai mulți bani. Peste patru milioane de lei, de peste douăzeci de ori mai mult decât ultima poziție în topul banilor investiți anul trecut de R.A.A.P.P.S., ocupată de Sucursala de Transport Bucureștii Noi, care a primit doar puțin peste 275.000 lei. Acum nu mai contează că majoritatea demnitarilor își fac concediile prin țări străine, iar președintele în exercițiu Klaus Iohannis stă la mare cât cioara în par; bani trebuiesc cheltuiți. Dacă adunăm pierderile cu investițiile inutile, rezultă peste 19 milioane lei, respectiv patru milioane de euro, bani scurși pe apa sâmbetei.

 

Nu s-a vândut nimic

R.A.A.P.P.S. încearcă din răsputeri să vândă active pe litoral, dar nu a lăsat nici măcar un leuţ din tarifele de vânzare, deşi acestea datează de pe vremea premierului Victor Ponta. Potrivit listei „imobilelor care pot fi vândute în condiţiile art.8 alin.(5) – (7) * din OUG 15/2013 (actualizată la 10 mai 2016)“, Complexul Restaurant Dunărea costă peste un milion de euro, iar Vila Agigea are un tarif de 989.600 de euro, fără TVA. Acestora li se adaugă terenul de tenis al Hotelului Arad, din staţiunea Neptun-Olimp, compus din două sectoare de zgură, cu o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi, şi spaţiile verzi aferente, la un preţ de 479.100 de euro, şi terenul de minigolf din vecinătate, cu o suprafaţă totală de peste 7.700 de metri pătraţi, la 555.400 de euro. Pe parcursul acestui an, dar şi de mai multe ori anul trecut, aceste imobile au mai fost scoase la vânzare, în aceleaşi condiţii de preţ, fără ca cineva să fie interesat.

(Citit de 176 ori, 1 afisari astazi)